Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ (1941-2010)

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ (1941-2010)
(Νεκρολογία)

Φίλε και συνάδελφε Ζαχάρη,
Θεώρησα χρέος μου να σου απευθύνω δυο λόγια αποχαιρετισμού ως φίλος, ως γείτονας, αλλά κυρίως ως συνάδελφος επί πάρα πολλά χρόνια.
Θυμάμαι με ευγνωμοσύνη πόσο με βοήθησες στα πρώτα μου χρόνια στην Βιβλιοθήκη, όταν είχα πλήρη άγνοια του αντικειμένου που είχα κληθεί να υπηρετήσω. Είναι σίγουρο πως χωρίς τη βοήθειά σου δεν θα τα είχα καταφέρει. Γι’ αυτό θα σου είμαι πάντα ευγνώμων.
Θυμάμαι ότι κράτησες για αρκετό χρόνο μόνος σου τη Βιβλιοθήκη, γεγονός που ακούγεται απίστευτο για όποιον γνωρίζει τον όγκο και τη δυσκολία της δουλειάς. Και όμως τα κατάφερες. Η συμβολή σου στην πρόοδο και ανάπτυξη της Βιβλιοθήκης τα τριάντα πέντε χρόνια που την υπηρέτησες ήταν σημαντική και αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι και πρώτος απ’ όλους εγώ.   
Θυμάμαι με πόση σοβαρότητα και υπευθυνότητα αντιμετώπιζες τους συναδέλφους σου και τους αναγνώστες της Βιβλιοθήκης, με πόση προθυμία τους εξυπηρετούσες και ικανοποιούσες τα αιτήματά τους.
Στο χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου άφησες εποχή. Διακρίθηκες όχι μόνο για τις αγωνιστικές σου ικανότητες και για την άρτια τεχνική σου κατάρτιση, αλλά και για το άμεμπτο ήθος σου μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήθος που αναγνώριζε το σύνολο του φίλαθλου κόσμου του Ρεθύμνου. Υπήρξες ίσως ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός που ανέδειξε το Ρεθεμνιώτικο ποδόσφαιρο. Η ψηλή και επιβλητική σου σιλουέτα κυριαρχούσε στην άμυνα και προκαλούσε δέος στους αντιπάλους και ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες σου. Δεν είναι τυχαίο ότι επί πολλά χρόνια διετέλεσες αρχηγός του Αστέρα και του Ρεθυμνιακού, των δύο σωματείων που με αφοσίωση και αφιλοκερδώς επί πολλά χρόνια υπηρέτησες.
Είναι σίγουρο πως οι Ρεθεμνιώτες θα διατηρήσουν αγαθές μνήμες από την παρουσία σου σ’ αυτόν τον κόσμο και θα σε αναφέρουν στους νεότερους ως υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς σου και εύχομαι να είναι αιωνία η μνήμη σου και ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Γιάννης Ζ. Παπιομύτογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου