Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Του Γιάννη Ζ. Παπιομύτογλου

[Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε σε πολυτονική μορφή στο περιοδικό Προμηθεύς
 ο Πυρφόρος, τεύχη 18, 19, 20 και 22 του 1980 και έχει αναρτηθεί σε μορφή PDF
 στην ψηφιακή βιβλιοθήκη ΑΝΕΜΗ της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης. 
Ο κατάλογος των περιοδικών σταματά το έτος 1980 που είναι και το έτος δημοσίευσής
του, γι’ αυτό όπου στον Γενικό Κατάλογο χρησιμοποιείται χρόνος ενεστώτας (π.χ. η έκδοση συνεχίζεται) αναφέρεται στο χρόνο δημοσίευσης του καταλόγου, δηλαδή στο 1980. 
Στην παρούσα δημοσίευση έχουν γίνει λίγες προσθήκες και κάποιες διορθώσεις, 
αλλά κατά βάση πρόκειται για το ίδιο κείμενο του 1980.]

Περιοδικό είναι το έντυπο που εκδίδεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα μεγαλύτερα της εβδομάδας, το σχήμα του είναι κατά κανόνα μικρότερο από εκείνο της εφημερίδας και τα θέματα των περιεχομένων του (η ύλη του) να συμφωνούν με τον (προκαθορισμένο) σκοπό που υπη­ρετεί και με τις προτιμήσεις των συνεργατών και των αναγνωστών του.
Η διάκριση δηλαδή μεταξύ περιοδικού και εφημερίδας εντοπίζεται σε τρία χαρακτηριστικά: την περιοδικότητα (απ’ όπου πήραν την ονομασία τους αυτού, του είδους τα έντυπα), το σχήμα και το (κύριο) είδος των περιεχομένων του.
Με βάση την «περιοδικότητα» τα περιοδικά διακρίνονται σε εβδομα­διαία, δεκαπενθήμερα, μηνιαία, διμηνιαία μέχρι και ετήσια και ανάλογα με το είδος της ύλης τους σε λογοτεχνικά, φιλολογικά, ιστορικά, λαογραφικά, πολιτικά, ψυχαγωγικά, εκπαιδευτικά, εγκυκλοπαιδικά, ε­παγγελματικά, ποικίλης ύλης κλπ. Βάσει άλλων κριτηρίων μπορούμε να διακρίναμε τα περιοδικά σε διάφορες άλλες κατηγορίες όπως π.χ. σε ελληνικά και ξένα, σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα (τα ελληνικά περι­οδικά). Ανάλογα με τον τόπο εκδόσεώς τους ή ανάλογα με τον τόπο πού αφορούν (και κυκλοφορούν κατά το μεγαλύτερο μέρος) διακρίναμε τα περιοδικά (προκειμένου γιά την Ελλάδα) σε Μακεδονικά, Θρακικά, Κυπριακά, Κερκυραϊκά κλπ. Στην κατηγορία αυτήη υπάγεται και ή διά­κριση των (ελληνικών) περιοδικών σε ΚΡΗΤΙΚΑ και ΚΡΗΤΟΛΟ­ΓΙΚΑ[1].
Σαν πρώτο περιοδικό στην Ευρώπη θεωρείται το Αγγλικό Monthly Reniew[2] του 1749, αν και μεταξύ των πρώτων περιοδικών και εφημερίδων δεν υπάρχει σαφής διάκριση γιατί οι πρώτες εφημερί­δες δεν κυκλοφορούσαν κάθε μέρα, όπως σήμερα, αλλά σε διαστήματα πού δεν ήταν τακτά[3]. Τα περιοδικά από τις εφημερίδες άρχισαν να διακρίνονται με μεγαλύτερη σαφήνεια στα τέλη του 18ου αιώνα.
Τα πρώτα ελληνικά περιοδικά, πού μερικοί τα θεωρούν εφημερί­δες, ήταν ό Λόγιος Ερμής[4] του Άνθιμου Γαζή, που άρχισε να εκδίδεται το 1811 στην Βιέννη και η Καλλιόπη[5] του Αθανασίου του Σταγειρίτου, που ή έκδοσή του άρχισε το 1819 επίσης στη Βιέννη.
Ενώ από τα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 άρχισε η έκδοση εφημερίδων σε Ελληνικό έδαφος, το πρώτο περιοδικό εκδόθηκε το 1836 με τον τίτλο Ηώς[6] από τους Εμμ. Αντωνιάδη[7] και I. Λεβαδέα.
Στην Κρήτη φαίνεται πώς δεν λειτούργησε τυπογραφείο ούτε τουρκικό ούτε ελληνικό, μέχρι και το τέλος της Επαναστάσεως του 1821 δη­λαδή μέχρι και το 1830.
Το πρώτο τυπογραφείο έφεραν στην Κρήτη (Χανιά) οι Αιγυπτια­κές Αρχές[8] το 1833 για την έκδοση της πρώτης εφημερίδας στην Κρήτη. Ήταν δίγλωσ­ση (ελληνικά και τουρκικά) με τον τίτλο Vacay Girit (Βακάι Γκιρίτ), δηλαδή «Συμβάντα της Κρήτης»[9]. Μερικά (περίπου δέ­κα) φύλλα αυτής της πρώτης Κρητικής Εφημερίδας υπάρχουν στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης στα Χανιά. Την ίδια εποχή ιδρύθηκε τυπογρα­φείο και στο Ηράκλειο, αλλά μικρότερης σημασίας από εκείνο των Χα­νίων[10].
Μετά την επάνοδο της Τουρκικής Διοικήσεως στην Κρήτη (1840) φαίνεται πώς δεν εκδόθηκε κανένα έντυπο (βιβλίο, περιοδικό, εφημε­ρίδα κλπ.) μέχρι το 1867, όποτε εκδόθηκε ή ημιεπίσημη εφημερίδα Κρήτη[11].
Το 1878 παραχωρήθηκαν στους Χριστιανούς κατοίκους της Κρήτης με τη «Σύμβαση· της Χαλέπας» διάφορα πολιτικά δικαιώματα μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα εκδόσεως εντύπων. Το σχετικό άρθρο αρ. 15 της «Συμβάσεως» προέβλεπε: «Επιτρέπεται η εν τη Νήσω σύστασις φι­λεκπαιδευτικών συλλόγων, τυπογραφείων και η έκδοσις εφημερίδων, συμφώνως τοις κειμένοις Νόμοις του Κράτους»[12].
Έτσι από το 1878/1879 αρχίζει στην Κρήτη ένας εκδοτικός οργασμός εφημερίδων, που κορυφώνεται στην πρώτη δεκαετία του 20ου αιώ­να, την εποχή δηλαδή της Κρητικής Αυτονομίας.
Ενώ όμως κατά το χρονικό διάστημα 1878-1898 εκδόθηκαν πολλές εφη­μερίδες δεν φαίνεται να εκδόθηκε, ή τουλάχιστον δεν μου είναι γνωστό, κανένα περιοδικό. Ούτε όμως στο Ελεύθερο Ελληνικό Κράτος φαίνεται να εκδόθηκε περιοδικό με ύλη σχετική αποκλειστικά με την Κρήτη.
Η έκδοση περιοδικών στην Κρήτη αρχίζει δύο χρόνια μετά από τήν ίδρυση της Κρητικής Πολιτείας με σημαντικό, μάλιστα για την επο­χή εκείνη αριθμό περιοδικών.
Με την έρευνα για τα Κρητικά Περιοδικά με παρακίνησαν να ασχο­ληθώ δύο άρθρα[13] του κ. Ελευθερίου Πλατάκη, φυσικού, έκδοτου του περιοδικού Κρητολογία, που επισημαίνουν την έλλειψη και την ανάγκη συντάξεως ενός συστηματικού γενικού καταλόγου των Κρητικών Περιοδικών.
Σχετικό ενδιαφέρον έδειξε και ο Σύνδεσμος Κρητών Επιστημόνων Αθηνών με την οργάνωση «Εκθέσεως Περιοδικών Λό­γου, Τέχνης και Λαογραφίας» στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 19 Α­θήνα) το δεκαήμερο 23-31 Μαΐου 1979 με ιδιαίτερη παρουσίαση των Κρητικών περιοδικών[14].
Ο πιο κάτω Γενικός Κατάλογος πού κατήρτισα δεν πρέπει να είναι πλήρης. Ασφαλώς θα διέφυγαν αρκετά περιοδικά γιατί καταρτίστηκε κυρίως από τις επιτόπιες πηγές. Είναι όμως μια αρχή. Ελπίζω να γίνει η αφορμή να ασχοληθούν και άλλοι μ' αυτό το θέμα ή να βοηθήσουν να συμπληρωθούν οι ελλείψεις ή τα τυχόν λάθη του.
Το κύριο μέρος του υλικού τού Καταλόγου πού ακολουθεί συλλέ­χθηκε από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνης, τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου[15], τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων[16]  και τη Βιβλιοθήκη του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης[17] (Χανιά).
Ο Γενικός Κατάλογος των Κρητικών και Κρητολογικών Περιοδικών καταρτίστηκε με τη χρονολογική σειρά εκδόσεως του πρώτου τεύχους κάθε περιοδικού. Για όσα περιοδικά δεν εξακριβώθηκε η ακριβής ημερομηνία ή χρονολογία εκδόσεως του πρώ­του τεύχους, ο τίτλος τοποθετείται στο τέλος του έτους ή της δεκαετίας μέσα στην οποία είναι πιθανό νά εκδόθηκε.
Στον ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ συμπεριλαμβάνονται περιοδικά[18] πού είχαν ή έχουν τόπο εκδόσεως την Κρήτη ανεξάρτητα από το είδος της ύλης τους (των θεμάτων περιεχομένων τους) και περιοδικά πού εκδόθηκαν ή συνεχίζεται η έκδοσή τους έκτος Κρήτης, αλλά τα θέματα των περιεχομένων τους είναι σχετικά, απο­κλειστικά ή κατά κύριο λόγο, με την Κρήτη, τους Κρητικούς, τις Κρητολογικές έρευνες, μελέτες ή σπουδές.
Για κάθε περιοδικό που περιλαμβάνεται στον ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ καταγράφηκε:
    Ο τίτλος του.
    Τα στοιχεία εκδόσεως του όπως δημοσιεύονται συνήθως κάτω, από τον τίτλο.
Επίσης σημειώνονται:
    Το σχήμα του περιοδικού σε εκατοστά (π.χ. 30 X 20).
    Ο αριθμός των τευχών πού κυκλοφόρησαν, η αρίθμηση των τευχών και οι ημερομηνίες ή χρονολογίες εκδόσεως του πρώτου και του τε­λευταίου (π.χ. Τεύχη 15, Νο 1/1-1-1940 έως Νο 15/1-3-1941, ή η έκδοση συνεχίζεται).
    Ο συνολικός αριθμός, όπου ήταν δυνατόν, των σελίδων (π.χ. συνε­χής σελιδαρίθμηση, σελ. 250) και
   Σέ μερικά περιοδικά, σύντομες διευκρινίσεις.
Όπου δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν πλήρη στοιχεία αναφέρονται ε­κείνα που αναγράφονται στις «πηγές» από όπου παραλήφθηκαν[19].
Μετά τον ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ακολουθούν ΠΙΝΑΚΕΣ των περιοδικών κατά τόπους (Νομούς) εκδόσεως 1) Ν. Ηρακλείου, 2) Ν. Λασιθίου, 3) Ν. Ρεθύμνης, 4) Ν. Χανίων και 5) εκτός Κρήτης μόνο με τους τίτλους των περιοδικών κατά χρονολογική σειρά εκδόσεως.
Ρέθυμνο, Δεκέμβριος 1979
                Γιάννης Παπιομύτογλου
   Δ/ντής της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Ρεθύμνης

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
[1] Για τον όρο κρητολογία βλ. Ν.Β. Τωμαδάκη, Οι Κρητολόγοι και η Κρητολογία, περ. Κρητολογία, τ. 1, σελ. 27.
[2] Βλ. ΜΕΕ, τ. Κ΄, σελ. 17. [Σήμερα (2018) με τη βοήθεια του διαδικτύου μαθαίνουμε ότι πρώτο περιοδικό στην                  Ευρώπη υπήρξε το Γερμανικό Erbauliche Monaths-Unterredungen του 1663].
[3] Σήμερα, όπως είναι γνωστό, κυκλοφορούν εκτός από τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες, 15νθήμερες, μηνιαίες κλπ                εφημερίδες.
[4] Βλ. Γεωργίου Λαΐου, Ο Ελληνικός Τύπος της Βιέννης, Αθήναι 1961, σσ. 32-118.
[5] Γεωργίου Λαΐου, ό.π., σσ. 119-122.
[6] Βλ. Κώστα Μάγερ, Ιστορία του Ελληνικού Τύπου, τομ. Α΄, Αθήναι 1957, σελ. 293.
[7] Ο Εμμ. Αντωνιάδης ήταν Κρητικός. Έλαβε μέρος στην Επανάσταση του 1821 και έδρασε στην Κρήτη και στην                έδρα του Βουλευτικού Σώματος ως «παραστάτης» της Κρήτης. Το 1823 εξέδωσε στο Ναύπλιο την εφημερίδα                  Απόλλων. Βλ. σχετ. Σοφίας Αντωνιάδη, Εμμανουήλ Αντωνιάδης, ο αγωνιστής, ο δημιουργός 1791-1863, Αθήναι                1971.
[8] Βλ. Νικ. Σταυράκη, Στατιστική του πληθυσμού της Κρήτης, Αθήνησι 1890, σσ. 157-158 και Ζενάπ Ισμάτ                            Ρασέντ, Η Κρήτη υπό την Αιγυπτιακή εξουσία 1830-1840, Ηράκλειο 1978, σσ. 87-89.
[9] Ό τίτλος Βακάι Γκιρίτ άλλοτε μεταφράζεται Τα Κρητικά Γεγονότα (βλ. Ζ. I. Ρασέντ, ό.π. σελ. 88) και                                  άλλοτε Γεγονότα της Κρήτης (βλ. ίδιας σελ. 89, σημ. 284) Η εφημερίδα στην ελληνόγλωσση στήλη είχε τον                      τίτλο «Κρητική Εφημερίς» (βλ. πίν. 5 μεταξύ των σελ. 88-89).
[10] Ζ. I. Ρασέντ, ό.π. σελ. 88.
[11] Κ. Μάγερ, Ιστορία του Ελληνικού Τύπου, ό.π. σελ. 265.
[12] Βλ. Η. Κυριακοπούλου, Τα Συντάγματα της Ελλάδος, Αθήναι, Εθν. Τυπογραφείον 1960, σελ. 798.
[13] α) Περ. Αμάλθεια τχ.4 (1971), σσ. 17-22 και β) περ. Κρητική Εστία, τχ. 228/229, σσ. 35-36.
         [14] Βλ. περ. Προμηθεύς Πυρφόρος, τχ. 15, σελ. 20. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων μίλησαν ο κ. Εμμ. Παπαγρη-                       γοράκης (Δ/ντής του περ. Κρητική Εστία) και η κ. Θάλεια Καλλιγιάννη (Εκδότης του περ. Κρητικές Σελίδες
                 για τα εκδοτικά προβλήματατα των περιοδικών. Ο κ. Γ. Καμηλάκης παρουσίασε τα Κρητικά περιοδικά.
         [15] Βλ. Στέργιου Σπανάκη, Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο δημι­ουργός της, Ηράκλειο 1978.
         [16] Βλ. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, Χανιά 1962 (Έκδοση του Δήμου Χα­νίων).
         [17] Βλ. Νικ. Ι. Παπαδάκη, Το έργον του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης (1920-1938), Χανιά 1931.
         [18] «Περιοδικά», «δελτία», «ημερολόγια». Τα τελευταία δεν θεωρούνται από μερικούς περιοδικά.
                  Περιλαμβάνονται όμως (από πολλούς) στους καταλόγους των περιοδικών.
         [19] Επετηρίς Ελληνικού Τύπου 1965, 1970 και 1975, Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, Κατάλογοι περιοδικών                       των παραπάνω Βιβλιοθηκών. Για τα περιοδικά του Ν. Λασιθίου: Ελ. Πλατάκη, Περιοδικά και εφημερίδες του                   Ν. Λασιθίου, περ. Αμάλθεια, τ. 4, σελ. 19-22 (οι σχετικές παραπομπές στο κείμενο του Γενικού Καταλόγου                       γίνονται με την ένδειξη: Πλατάκης (Αμάλθεια).


ΓΕΝIΚΟΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΡΗΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ
(1899 – 1980)

1.  ΚΡΗΤΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 1899
Έτος ελευθερίας Α΄. Έκδοσις «Εθνικής Αγωγής». Εν Αθήναις 1899. Τυπογραφείον «Εστίας» Μάισνερ και Καργαδούρη, Αθήναι.
Σ χ. 16 Χ 11, σελ. 108.
2.   ΠΑΤΡΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ
Εβδομαδιαίο. Τυπογραφείο «Η Πρόοδος» — Χανιά. Σχ. 30 Χ 20. Τεύχη 19: Νο 1 (9-4-1900) έως Νο 19 (3-9-1900).
3.  ΠΡΟΟΔΟΣ
Περιοδικόν παιδαγωγικόν και επιστημονικόν, εκδίδομενον τη 1η και 15η εκάστου μηνός εν Χανίοις. Διευθυντής και Υπεύθυνος Συντά­κτης: Κων/νος Παπαδακης. Τυπογραφείο η «Πρόοδος» — Χανιά. Σχ. 30 Χ 21.
Τεύχη 24: Νο 1 (1-3-1901) έως Νο 24 (15-2-1902). Συ­νεχής σελιδα- ρίθμηση, σελ. 196.
4.  ΕΤΗΣΙΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 1902
Χρονογραφικόν, Φιλολογικόν και των ωφελίμων γνώσεων του έτους 1902. Υπό Ιωάννου Γ. Παπαδάκη, τη συμπράξει πολλών λογίων, ημεδαπών και αλλοδαπών.  Έν Χανίοις εκ του  Τυπογρα- φείου η «Ελπίς» Σπ. Κουκλάκη & Σίας, Χανιά.
Σ χ. 18,5 Χ 13,5, σελ. 208.
5.   ΣΠΙΝΘΗΡ
Εγκυκλοπαιδικόν εκονογραφημένον περιοδικόν, αφιερωθέν εις την Α. Β. 
 Υψηλότητα τον πρίγκηπα Γεώργιον της Ελλάδος, Ύπατον Αρμοστήν εν Κρήτη. Εκδιδόμενσν την 15ην εκάστου μηνός εν Χα­νίοις Κρήτης. Διευθύντρια και ιδιοκτήτρια: Αρτεμισία I. Λανδράκη. Γραφεία «Σπινθήρος» εν Χαλέπα.
Σχ. 28,5 Χ 20. Τεύχη 12: Νο 1 (Ιαν. 1902) έως Νο 12 (Δεκ. 1902). Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 192.
Τα πρώτα 6 τεύχη τυπώθηκαν στο τυπογραφείο της «Νομικής» στα Χανιά και τα υπόλοιπα στο τυπογραφείο της «Προόδου» επίσης στα Χανιά.
6.  ΠΟΙΜΗΝ
Περιοδικόν θρησκευτικόν προς διδασκαλίαν κλήρου και λαού, την 1ην
και 15ην εκάστου μηνός εκδιδόμενον υπό της Ιεράς Μητροπό­λεως Κρήτης, εν Ηρακλείω Κρήτης. Διευθυντής: Φώτιος Γ. Ξηρουδάκης. Υπεύθυνος: Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Μαρκάκης. Τυπογρα­φείο Σ. Μ. Αλεξίου, Ηράκλειο. Σχ. 30,5 Χ 23.
Τεύχη 24: Νο 1 (15.3.1902) έως Νο 24 (15.2.1903). Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 192.
7.  ΝΟΜΙΚΗ
Μηνιαίον νομικόν περιοδικόν, έκδιδόμενον υπό Γεωργίου Πλουμίδου, εν Χανίοις. Τυπογραφείο της «Επιθεωρήσεως», Χανιά. Σχ. 28,5 Χ 20.
Τεύχη 12: Νο 1 (25.6.1903) έως Νο 12 (15.5.1904). Συνεχής σελιδαρίθμη- ση, σελ. 146.
8.  ΤΟ ΦΩΣ
Παγκόσμιος Επιθεώρησις.
Σχ, 31 Χ 21. Τεύχος Νο 1 (1.7.1903), Νο 4 (1.8.1903) και Νο 5 (1.12.1904).      Χωρίς άλλα στοιχεία. Οι ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω είναι σημειωμένες με το χέρι πάνω στα τεύχη. Πιθανότατα εκδιδόταν στα Χανιά.
9.  ΤΟ ΦΩΣ
Μηνιαίον εικονογραφημένον, εγκυκλοπαιδικόν περιοδικον.
Διευθυν­τής και έκδοτης: I. Γ. Παπαδάκης. Υπεύθυνος: Στ. Ψαρουδάκης.
Εν Χανίοις. Τυπογραφείο η «Επιθεώρησις», Χανιά. Σχ. 30,5 Χ 21.
Τεύχη 10: Νο 1 (1.8.1904) έως Νο 10 (15.6.1905). Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 165. (Μάλλον αποτελεί συνέχεια του προηγουμένου).
10.   ΦΥΣΙΣ
... Εβδομαδιαίσν περιοδικόν εκδιδόμενον…     Άγιος Νικόλαος Κρήτης.
... Διευθυν­τής: Γέρω Κόκορας. Συντάκτης: Σατανάς.
Σχ. 29,5 Χ 20,5. Έτος Α΄, τεύχος Νο 2 (20.7.1905).
Τετρασέλιδο, ει­κονογραφημένο. Σατυρικό.
11.    ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΣ
Διευθυντής και Υπεύθυνος: Μίνως Καλοκαιρινός*. Ηράκλειον.
Τυπογραφεϊον Μιχ. Σαλιβέρου, Χανιά.
Σχ, 30,5X20,5. Τεύχος Α'. Φύλλα Νο 1 (11.9.1906) εως Νο 12 (31. δ.1907). Τεϋχος Β' Φύλλα Νο 1 (11.9.1906) ειΛ; Νο 12 (31,5.1907) Τεύχος Γ' Φύλλα Νο 1 111.9.1906) εως Νο 12 (.15.5.1907). Δεκα­πενθήμερη.
(*Για την προσωπικότητα του Μ. Καλοκαιρινού και το περιοδικό, βλ. Μάρθας Αποσκίτου,
 «Μίνως Καλοκαιρινός...» Περιοδ. Κρητολογία, τ. 8, σσ. 81-94).
12.   ΚΡΗΤΙΚΗ ΗΩΣ (Ηρακλείου)
Περιοδικόν φιλολογικόν και επιστημονικόν εκδιδόμενον δις του μη­νός. Διευθυντής: I. Μελισσείδης. Διαχειριστής: Γ. Π. Βουτιανός. Ηράκλειον. Σχ. 31 Χ 22. Τεύχη 24: Νο 1 (1.10.1906) έως Νο 24 (1.6.1908). Συ­νεχής σελίδαρίθμηση, σελ. 192. Από το τεύχος Νο 20 (1.4.1908) Διευθυντής ό Βασίλειος I. Μεϊμαράκης
13.   ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ (Α)
Όργανον εκπαιδευτικόν, επιστημονικόν, φιλολογικόν και κοινωνικόν, εκδιδόμενον δις του μηνός εν Χανίοις. Υπεύθυνος: Γεώργιος Λελεδάκης. Τυπογραφείο Σταύρου Ανδρουλακάκη, Χανιά. Σχ. 32 Χ 23,5. Τεύχη 86: Νο 1 (18.11.1906) ἐως Νο 86 (4.12.1910). Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 680.
14.   ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ (Β)
Μηνιαίον εγκυκλοπαιδικόν περιοδικόν. Όργανον της «Κρητικής Έκδοτικής Εταιρείας»      Χανίων. Συνιδιοκτήται: Γ. Λελεδάκης, επιμελητής και Αρτ. Φ. Ντόκου, ταμίας.
Τυπογραφείο Μιχ. Σαλιβέρου, Χα­νιά. Σχ. 29 Χ 20.
Τεύχη 23: Νο 1 (1.1.1911) έως Νο 23 (Δεκ. 1911). Συ­νεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 192.
15.   ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ (Γ)
Δεκαπενθήμερον περιοδικόν εκδιδόμενον υπό του «Συνδέσμου των εν Κρήτη φιλομούσων». Διευθύνουσα Επιτροπή: Γεώργ. Λελεδάκης, Δ. Αβράσογλους, Μ. Κεφαλογιάννης. Τυπογραφείο Α. Δ. Φραντζεσκάκη, Χανιά. Σχ. 28 Χ 20,5. Περίοδος Γ΄ έτος ΣΤ΄. Τρία τεύχη χωρίς αρίθμηση: τχ. Σεπτ. 1914, τχ. 15 Οκτ. 1914 και τχ. 30 Οκτ. 1914.
16.  ΔΕΛΤΙΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣ
Εκδιδόμενον κατά μήνα, εν Χανίοις. Τυπογραφείο Μ. I. Σαλιβέ­ρου. Χανιά.
Σχ. 31 Χ 23. Τεύχη 20: Νο 1 (31.3.1907) έως Νο 20 (1.7.1909). Τε­τρασέλιδο.
Από το τεύχος Νο 6, στη σελίδα τίτλου αναγράφεται η ένδειξη: «Όργανον εξυπηρετήσεως της εν Κρήτη παιδείας».
17.  ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ
Περιοδικόν εκδιδόμενον κατά μήνα εν Ιεραπέτρω Κρήτης τη συνεργασία διαφόρων ειδικών επιστημόνω και λογογράφων. Εκδότης Γεώργ. Χ. Ελευθεριάδης, γεωπόνος.
Έτος Α΄, Τεύχη Νο 1(Ιαν. 1907), Νο 2 (Φεβρ. 1907), Νο 3-4 (Μάρτ.-Απρ. 1907), και Νο 7-8 (Ιούλ.- Αύγ. 1907).
18.  ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΤΟΑ
Ετήσια, φιλολογική και επιστημονική επιθεώρησις. Εκδότης: Ιωάν­νης Δ. Μουρέλλσς.
Ηράκλεισν Κρήτης. Σχ. 20 Χ 15. Εκδόθηκαν τρεις τόμοι: Τόμ. Α' (Οκτ. 1907) σελ. 306,
τόμ. Β' (1909) σελ. 336 και τόμ. Γ΄ (1911) σελ. 302.
19.  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΦΩΣ (Α)
Εβδομαδιαίον περιοδικόν, θρησκευτικόν και κοινωνικόν. Διευθυν­τής: Αγαθάγγελος Νινολάκης, Αρχιμανδρίτης - Καθηγητής. Χανιά. Τυπογραφείο «Νέας Ερεύνης», Χανιά.
Σχ. 28,5 Χ 20. Έτος Α', τεύχη Νο 1 (1.6.1908) έως Νο 50 (24.5. 1909). Συνεχής σελιδαρίθμηση, 400 σελίδες. Έτος Β', τεύχη Νο 51 (15.6.1909) έως Νο 72 (31.5.1910), σελ. 176.
20.  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΦΩΣ (Β)
Όργανον του Ορθοδόξου Συλλόγου Αποστόλου Τίτου, εκδιδόμενον κατά 15νθήμερον. Ιδρύθη υπο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυδωνίας και Αποκορώνου, Αγαθαγγέλου Νινολάκη. Διευθυντής: Εμμανουήλ Γενεράλις, Καθηγητής. Χανιά.
Τυπογραφείο Ν. Κ. Περάκη, Χανιά. Σχ. 27,5 Χ 20.
Περίοδος Β', έτος Ε', τεύχη Νο 1 (20.2.1920) έως Νο 24 (1.2.1921). Συνεχής σελιδαρίθμηση, 192 σελίδες. Έτος ΣΤ΄, τεύ­χη Νο 25 (15.2.1921) έως Νο 48 (20.2.1922), σελ. 192.
21.   ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΦΩΣ (Γ)
Όργανον του Ορθοδόξου Συλλόγου Αποστόλου Τίτου. Ιδρυθέν ύπο του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. Αγαθαγγέλου και επιμελεία αυτού εκδιδόμενον κατά 15νθήμερον. Χανιά. Τυπογραφείο Εμμ. Πετράκη, Χανιά. Σχ. 28 Χ 20.
Περίοδος Γ΄. Έτη Η' και Θ'. Τεύχη 48: Νο 1 (15. 3.1924) έως Νο 48 (15.3.1926). Συνεχής σελιδαρίθμηση, 380 σελίδες. Έτη Ι' και ΙΑ'. Τεύχη 24: Νο 1 (1.4.1926) έως Νο 24 (15.7.1927), 184 σελίδες. Έτος ΙΒ΄. Τεύχη Νο 1 (1.8.1927) και Νο 2 (1.9.1927).
22.   ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΦΩΣ (Δ)
Ηθικοθρησκευτικόν περιοδικόν. Ιδρύθη υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυδωνίας και Αποκορώνου, Αγαθαγγέλου Νινολάκη και επιμελεία αυτού εκδίδεται κατά δεκαπενθήμερον. Χανιά. Σχ. 25X18. Έτος ΙΣΤ' Τεύχη 12 διπλά: Νο 1-2 (31.1.1931) έως Νο 23-24 (23.12.1931). Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 192.  Έτος ΙΖ'. Τεύχη 4 διπλά: Νο 1-2 (31.1.1932) έως Νο 7-8 (30.4.1932).
23.   ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΦΩΣ (Ε)
Όργανον θρησκευτικής καί κοινωνικής αναδημιουργίας. Ιδρύθη υ­πό του αειμνήστου Επισκόπου Κυδωνίας και Αποκορώνου Αγαθαγ­γέλου Νινολάκη τω 1905. Εκδίδεται προνοία του Θεοφιλεστάτου Ε­πισκόπου Κυδωνίας και Αποκορώνου Αγαθαγγέλου Ξηρουχάκη. Δι­ευθυντής: Γεώργιος Δ. Καψωμένος. Διαχειριστής: Εμμ. Μανιουδάκης. Χανιά. Τυπογραφείο «Εφεδρικού Αγώνος», Χανιά. Δεκαπενθήμερον. Σχ. 29X21,5.
Περίοδος Δ'. Έτος Α' & Β'. Τεύχη 43: Νο 1(1.1.39) έως Νο 42-43 (16.9.40). Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 336.
24.   ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΦΩΣ (ΣΤ)
Μηνιαίον περιοδικόν θρησκευτικόν και κοινωνικόν. Συντάσσεται παρ’ επιτροπής.
Διευθυντής: Ο Κυδωνίας και Αποκορώνου Νικηφόρος. Διαχειριστής: Αιδεσιμώτατος Στυλιανός Κωστανταράκης. Χανιά. Σχ. 25X17,5. Περίοδος Ε'. Τεύχη 41: Νο 1 (Ίούλ. 1959) έως Νο 41 (Δεκ. 1962). Από το τεύχος Νο 19 (Ιαν. 1961), η σελίδα τίτλου διαμορφώνεται ως εξής: «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΦΩΣ» Όργανον θρη­σκευτικής και κοινωνικής αναδημιουργίας. Ιδρυτής ο αοίδιμος Επί­σκοπος Αγαθάγγελος Νινολάκης +1935. Μηνιαία έκδοσις της ιε­ράς Επισκοπής Κυδωνίας και Αποκορώνου, προνοία του Θεοφιλε­στάτου Επισκόπου κ. Νικηφόρου. Χανιά.
25.   ΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ
Δεκαπενθήμερον γεωργικόν και γεωργοβιομηχανικόν περιοδικόν εκδιδόμενον εν Ηρακλείω Κρήτης,, τη συνεργασία ειδικών επιστημόνων. Εκδότης: Γεώργιος Χ. Ελευθεριάδης. Τυπογραφείο «ΙΔΗ» Ηρά­κλειο. Σχ. 24X17. Έτος Β'. Τεύχη 24: Νο 1 (1.7.1906) έως Νο 24 (13.5.1909). Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 192.
26.   ΠΟΙΚΙΛΗ ΣΤΟΑ
Δεκαπενθήμερον φιλολογικόν και τερπνής ύλης περιοδικόν. 
Εκδιδόμενον εν Ηρακλείω Κρήτης τη συνεργασία διακεκριμένων λογογράφων. Εκδότης: Γεώργιος Χ. Ελευθεριάδης. Τυπογραφείο «ΙΔΗ», Ηράκλειο. Σχ. 24X17. Έτος Β'. Τεύχη: Νο 1 (1.7.1908), Νο 2 (15.7.1908) και Νο 3 (1.8.1908). Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 24.
27.   ΚΡΗΤΙΚΟΝ ΠΑΝΘΕΟΝ
Κωστή Α. Χαριτάκη. Εν Ηρακλείω. Εκ του τυπογραφείου της «ΙΔΗΣ».
Σχ. 16X11. Έτος Α'. Τεύχος Νο 1 (1908*), σελ. 64.
(*Στο εξώφυλλο φέρει τη χρονολογία 1908, ενώ στην εσωτερική σελίδα τίτλου 1907).
28.  ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
Μηνιαίον Νομικόν Περιοδικόν υπό Μιχαήλ Καψάλη, Προέδρου των Πρωτοδικών και Γεωργίου Σαρολίδου, Δικηγόρου. Άγιος Νικόλαος Κρήτης. Εκ του τυπογραφείου Ν. Μαυροκουκουλάκη εν Ιεραπέτρω. Σχ. 30X20,5. Έτος Α'. Τεύχος Νο 8 (15.9.1909).
Ο Ελ. Πλατάκης (Αμάλθεια τχ.4) τοποθετεί την έκδοση του πρώτου τεύχους τον Φεβρουάριο του 1909.
29.  Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
Μηνιαίον λαογραφικόν - γεωργικόν και ποικίλης ύλης περιοδικόν. Εν Ηρακλείω Κρήτης. Διευθυνταί: Ιωάννης Χατζηιωάννου και Γε­ώργιος Ελευθεριάδης.
Σχ. 26,5X18,5. Έτος Α'. Τεύχη 6: Νο 1 (Ιούν. 1909) έως Νο 6 (Νοέμβρ. 1909).
Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 192.
30.  ΑΣΠΙΣ
Περιοδικόν Παιδαγωγικόν, δεκαπενθήμερον. Όργανον τού Παγκρητίου Δημοδιδασκαλι- κού συλλόγου. Διευθύνεται από Επιτροπή. Χανιά.
Σχ. 31X20,5. Τεύχη 63: Νο 1 (15.1.1910) έως Νο 63 (15.8.1912).
31.  ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΙΣ
Εκδιδόταν στο Ηράκλειο, πιθανώς περί τό τέλος της πρώτης δεκαε­τίας του 20ου αιώνα. Βλ. Μ.Ε.Ε. τόμος ΙΕ' σελ. 166.
32.  ΠΟΙΜΗΝ
Εβδομαδιαϊον θρησκευτικόν κήρυγμα, εκδιδόμενο υπό της εν Κρή­τη ορθοδόξου Εκκλησίας, δαπάνη των μοναστηριακών ταμείων Κρή­της. Εν Ηρακλείω Κρήτης. Τυπογραφείο
«ΙΔΗ», Ηράκλειον. Σχ. 24X15. Τεύχη 210: Νο 1 (1.1.1911) εως Νο 210 (28.12.1914).
33. ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΗΧΩ
       Στο τεύχος Νο 5-6 (Μάρτιος 1911) του περιοδικού Κρητικός Α­στήρ και στη στήλη «Νέαι εκδόσεις» αναφέρονται τα έξης: «ΠΑΓ­ΚΡΗΤΙΟΣ ΗΧΩ», ετησία καλλιτεχνική και επιστημονική επιθεώρησις εικονογραφημένη, εκδίδεται προσεχώς υπό τήν διεύθυνσιν του κ. Α. Μ. Ζωγράφου, θά τιμώνται 2 δραχμάς αι 200 σελίδες εξ ων θα αποτελείται. Δεν μου είναι γνωστό αν πραγματοποιήθηκε η έκδοση.
34. ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ
       Δεκαπενθήμερον παιδικόν περιοδικόν διευθυνόμενον υπό Γ.Ι.Καφφετζάκη. Τη εγκρίσει Σ[εβαστής) Ανωτ[έρας] Διευθύνσεως της Παιδείας. Ηράκλειο.Τεύχη 12 (1911-1912): Νο 1 (15.4.1911), Νο 2 (30.4.1911). Κυκλοφορούσε εναλλακτικά και με τον τίτλο: ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ.
35.  ΗΧΩ
Δεκαπενθήμερον εικονογραφημένον περιοδικόν. Διευθυντής: Αντ. Πρωτοπαπαδάκης.
Χανιά. Τυπογραφείο Μιχ. Σαλιβέρου, Χανιά. Σχ. 22X23.
Τεύχη 4, χωρίς αρίθμηση και ήμερομηνία. Πιθανός χρό­νος εκδόσεως το 1911.
36.  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Έτος 1912. Έκδοσις Παρνασσού. Τυπογραφείο «Κρητικής Στοάς».
Ηράκλειον.
Σχ. 18X12, σελ. 144.
37.   ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΡΗΤΗ (CRETA CHRISTIANA)
Περιοδικόν κατά τετραμηνίαν εκδιδόμενον επιμελεία της εν Κρήτη Εκκλησίας, 
εν Ηρακλείω Κρήτης. Τυπογραφείο Στυλ. Μ. Αλεξίου, Ηράκλειο.
Σχ. 23X15,5. Εκδόθηκαν 2 τόμοι: Ετος Α' (1912), τόμος 1ος, τεύ­χη Α', Β', Γ', σελίδες 592. Ετος Β' (1913), τόμος 2ος, τεύχη Α', Β', Γ', σελίδες 444.
38.   ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΓΙΙΘΕΩΡΗΣΙΣ
Τοϋ έν Χανίοις έκδιδομένου εικονογραφημένου περιοδικού «Η­ΧΟ ΥΣ» (α). Εκδίδεται τη συνεργασία των παρ' ήμίν λογίων. Διευ­θυντής: I. Μ. Τζαφαντάκης. Έν Χανίοις έκ τοϋ τυπογραφείου Στ. Α. Άνδρουλακάκη.
Σ χ. 17X13. "Ετος Α' (1912), σελ. 146.
39.   ΓΕΩΡΓΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕ ΜΕ
Δεκαπενθήμερον γεωργικόν περιοδικόν. Ιδιοκτήτης — Διευθυντής: Πάνος Κοκκέβης, Ηράκλειον
Σχ. 21X14. Περίοδος Β', έτος Α', τεύχος No 2 (1.11.1914) έως No 9 (15.2.1915), No 11 (15.3.1915), No 12-13 (15.4.1915), No 19 (15. 7.1915). Περίοδος Β', έτος Β', τεύχη No 22 (1.8.1916) έως No 25 (1.10.1916) σε σχήμα 32,5X23.
40.   ΚΡΗΤΙΚΗ ΗΩΣ (Χανίων)
Εβδομαδιαία εικονογραφημένη φιλολογική επιθεώρησις. Διευθυντής: Λεωνίδας Μπορτολής. Χανιά. Τυπογραφείο Βλαδιμήρου Κασιμάτη, Χανιά. Σχ. 31,5X22,5. Τεύχη 4, No 1 (19.4.1915) έως No 4 (16.5.1915).
41.   ΝΕΑΣ ΕΡΕΥΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Χανιά. Σχ. 31,5X22. Τεύχη 32: No 1 (1.1.1916) έως No 32 (21.8. 1916).
42.   ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ*
Δεκαπενθήμερη εγκυκλοπαιδική επιθεώρησις. Ιδρυτής — Διευθυν­τής: Ελευθ. Παπαγιαννάκης. Αθήναι. Σχ. 31X24. Περίοδος Α' (1916 - 1941;), Περίοδος Β' (1945 - 1955).
* Με τον ίδιο τίτλο εξέδιδε εφημερίδα και ο Ρεθεμνιώτης Εμμ. Βιβυλάκης αρχικά το 1841-1842 στα βουνά της Κρήτης και από το 1863 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1870 στην Αθήνα.
43.   ΙΔΕΑ
Εκδόθηκε στα Χανιά πιθανώς μέσα στη δεκαετία 1910 - 1920. Βλ. Μ.Ε. Ε., Τόμος ΙΕ', σελ. 166.
44.   ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Μηνιαίον νομικόν περιοδικόν, εκδιδόμενον εν Χανίοις Κρήτης. Ιδρυ­τής — Διευθυντής: Ιωάννης Χατζιράκης. Τυπογραφείον Ν. Περάκη και Σία, Χανιά.
Σχ. 21X16. Ετος Α', τεύχη 9: No 1 (Σεπτ. 1922) έως No 9 (Μάιος 1923), 16σέλιδο. Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 144.
45.   ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Μηνιαίο περιοδικό. Βγαίνει από συντροφιά νέων. Διευθυντής: Ρού­σος Κτιστάκης.
Επί της ύλης: Στ. Καψωμένος. Χανιά, Τυπογραφείο Γ. Π. Φορτσάκης. Σχ. 29, 5X21.
Τεύχ. No 1 (Αύγ. 1923) και No 2 (Σεπτ. 1923). Συνε­χής σελιδαρίθμηση, 20 σελίδες.
46.   ΑΘΗΝΑ
Δεκαπενθήμερον φιλολογικόν περιοδικόν. Εκδίδεται υπό ομάδος νέων. Διευθυνταί: Γεώργιος Α. Ανδρουλιδάκης και Μιχάλης Ε. Πρεβελάκης. Ρέθυμνον, Τυπογραφείο Γ. Ε. Γεωρβασάκη καί Σία.
Σχ. 31,5X22. Τεύχη 20: No 1 (15-12-1913) έως No 20 (24-10-1924). Από το τεύχος No 15 (17-7-1924), Αρχισυντάκτης ο Παντελής Γ. Αποσπερίτης*.
* Ψευδώνυμο του Παντελή Πρεβελάκη.
47.   ΤΟ ΦΩΣ
Δεκαπενθήμερον εκπαιδευτικόν, εγκυκλοπαιδικόν περιοδικόν. Διευ­θυνταί: Μ. Σηφάκης καί Στ. Αλοΐζος. Ηράκλειο. Σχ. 27,5X21. Τεύχος No 1 (1-1-1924) έως τεύχος No 96 (15-12-1927). Τεύχ. No 1 (1-9-1932) έως No 24 (1-12-1933) και τεύχ. No 1 (1-1- 1934) έως No 14 (30-12-1934). Στά τεύχη των ετών 1932 έως 1934 αναγράφεται η ένδειξη «Όργανο του Διδασκαλικού Συλλόγου Η­ρακλείου» και στα 12 τελευταία τεύχη του 1934 η ένδειξη «Διευθύνε­ται από Επιτροπή».
48.   ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
Δεκαπενθήμερο περιοδικό. Εκδίδεται από τον Κρητικό Φιλολογικό Σύλλογο. Εισηγητής επί της ύλης: Μανώλης Κριαράς. Χανιά, Τυπο­γραφείο Αντ. Μπορτολή.
Σχ. 30X21. Τεύχη No 1 (1-8-1924) έως No 13 (Σεπτ. 1925) συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 122 και τεύχος No 14 (Φεβρ. 1926) σελ. 8. Από το τεύχος No 9 Εισηγητής επί της ύλης ο Ρένος Μαργαρίτης καΙ στο τεύχος No 13 ο Ν.Β. Τωμαδάκης.
49.   ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
Μηνιαία Πανελλήνιος Επιθεώρησις. Γράμματα - Καλές Τέχνες - Επιστήμες - Πολιτική Ζωή. Όργανο τού συνδέσμου για την διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη. Εκδίδεται από το τμήμα γραμμά­των του συνδέσμου. Χανιά.
Σχ. 22X16. Ετος Α'. Τεύχη No 1 (Σεπτ. 1924), No 2 (Οκτ. 1924), No 3 (Νοέμ. 1924), No 4-5 (Δεκ. 1924 - Ιαν. 1925), No 6 (1925). Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 404.
50.   ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ Ο ΠΥΡΦΟΡΟΣ (Α)
Δεκαπενθήμερον εκπαιδευτικόν περιοδικόν. Διευθυντής: Γ. Φ. Δαφέρμος. Διαχειριστής: Ε. Χαρκιανάκης. Ρέθυμνον. Τυπογραφείο Α­δελφών Στυλ. Καλαϊτζάκη.
Σχ. 28X23. Εκδόθηκε ανελλιπώς επί 16,5 χρόνια. Συνολικά εκδόθηκαν 355 τεύχη: Ετος Α', τεύχος No 1 (1-1-1925) έως έτος ΙΖ', τεύχος No 355 (1/15-5-1941). Κατά τα έτη 1937 και 1938 η έκδοση έγινε μηνιαία. Σ' ολόκληρο το διάστημα της Α΄ περιόδου το περιοδικό τυ­πωνόταν σε 500 αντίτυπα (Πληροφορία Ελευθ. Γ. Δαφέρμου).
51.   ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ Ο ΠΥΡΦΟΡΟΣ (Β)
Διμηνιαίον περιοδικόν. Ιδρυτής. Γ. Φ. Δαφέρμος. Διευθυντής - Ιδιο­κτήτης: Ελ. Γ. Δαφέρμος. Αθήναι.
Σχ. 24X17. Τεύχος No 1 (Ιαν.-Φεβρ. 1977) έως No 18 (Ιαν.-Φεβρ. 1980). Η έκδοση συνεχίζεται. Από το τεύχος No 18 οι ενδείξεις: Διμηνιαίον περιοδικόν. Ιδρυτής: Γεώργιος Φ. Δαφέρμος, πε­ρίοδος Α', Ρέθυμνον 1925-1941. Εκδότης: Ελευθέριος Γ. Δαφέρ­μος, περίοδος Β' 'Αθήνα 1977−.
52.   ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Μηνιαίο λογοτεχνικό περιοδικό. Διευθυντής: Γιάννης Μουρέλλος. Η­ράκλειο Κρήτης.
Σχ. 20X15. Τόμος Α', Βιβλίο 1 έως 12 (1926-1927). Τόμος Β', Βι­βλίο 13 έως 21 (1927-1928). Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 996.
53.   ΔΕΛΤΙΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
'Ηράκλειο. Τεύχη 87 (1926-1941).
Δεν είδα το περιοδικό. Τα στοιχεία από τον κατάλογο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου.
54.   ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΝ
Παγκρήτιον δεκαπενθήμερον περιοδικόν προς εκκλαΐκευσιν των εμπορικών, λογιστικών και οικονομικών γνώσεων και προς εξυπηρέτησιν του Κρητικού Εμπορίου. Διευθυντής: Γ. Πλυμάκης. Τυπογραφείο Αντ. Μπορτολή, Χανιά.
Σχ. 27X18. Ετος Α', τεύχη 6: No 1 (1-2-1927) έως No 6 (1-8-1927).
55.   ΝΕΑ ΖΩΗ
Ηθικοθρησκευτικόν δεκαπενθήμερον περιοδικόν. Διευθυντής: Γ. Κ. Φραντζεσκάκης. Τυπογραφείο «Εφεδρικού Αγώνος», Χανιά. Σχ. 27, 5X20, 5.
Τεύχη 123: No 1 (1-6-1927) έως No 123 (1-6-1933). 16σέλιδο.
56.   ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΓράμματαΩραίες Τέχνες. Μηνιαίο Κρητικό Φυλλάδιο, εκδιδόμενο στά Χανιά. Διευθυντής: Σπύρος Παπαδαντώνης. Τυπογραφείο Μανώλη Πετράκη. Τεύχος Α' (Θεριστής 1927). Σχ. 25,5X14,5. Σε­λίδες 20. Τεύχος Β' (Δεκέμβρης 1927). Σχ. 26X17,5. Σελίδες 38.
57.   ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙ­ΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ
Εκδίδεται δις ή τρις ή τετράκις του έτους. Διευθύνεται υπό του Διοι­κητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Χανιά. Τυπογραφείο Εμμ. Πε­τράκη.
Σχ. 23X15,5. Τεύχος No 1 (Νοέμβ. 1927), No 2-3 (Ιάν.-Ιούν. 1928), No 4 (Αύγ.-Σεπτ. 1928). Συνεχής σελιδαρίθμηση, 200 σελ.
58.   ΚΡΗΤΗ
Επίσημον όργανον της Παγκρητίου Ενώσεως εν Αμερική, εκδιδόμενον κατά μήνα. Διευθυντές: Ιωάννης Ν. Μαραγκουδάκης (μέχρι Αύγουστο 1962), Ζαχαρίας Ε. Τζουγκαράκης (Σεπτ. 1963 μέχρι Νοέμ. 1964), Γεώργιος Τερεζάκης (από Δεκ. 1964 και εξής). Πιθανό έτος ιδρύσεως, 1927. Σχ. 38X26 μέχρι Μάρτιο 1963 και 28Χ21,5 από Απρίλιο 1963 και εξής.
59.   ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΗ
Δεκαπενθήμερον παδικόν περιοδικόν. Εκδίδεται υπό του Λυκείου «Κοραής». Ηράκλειο. Έτος Α' (1927), τεύχη Νο 1(1 Μαρτ.) έως Νο 6 (1 Ιουλίου). Σχήμα 29Χ23. .
60.   ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ
Ανθολογία των νέων. Επιμέλεια: Γιάννης Γιαννακουδάκης και Μι­χάλης Σφακιανάκης. Ηράκλειον.
Σχ. 18Χ14. Ετήσιο. [Έτος Α΄], Τεύχος Ιουνίου 1928. Η έκδοση δεν συνεχίστηκε.
61.   ΠΡΟΟΔΟΣ
Μαθητικόν περιοδικόν εκδιδόμενον ανά δεκαπενθήμερον υπό των μα­θητικών κοινοτήτων της Μέσης Εκπαιδεύσεως Ηρακλείου Κρήτης. Ηράκλειον.
Σχ. 4ον. Φύλλα 1 - 5 (1929).
Τα στοιχεία από τον κατάλογο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου.
62.  ΜΗΝΙΑΙΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ
       Του Γεωργικού Επιμελητηρίου και του Ταμείου Προνοίας 
       Ελαιοπαραγωγής του Νομού Ηρακλείου. Εκδίδεται επιμελεία 
       Δ.Σ. Ραζή.
Ηράκλειον. Τεύχος Η΄-Θ΄ Αύγουστος-Σεπτέμβριος 1929.  

(Από τις ψηφιοποιημένες συλλογές του Ε.Λ.Ι.Α.).
63.  ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΗΧΩ
Δεκαπενθήμερον μαθητικόν περιοδικόν, εκδιδόμενον υπό των μαθητι­κών κοινοτήτων του Γυμνασίου Ρεθύμνης. Υπεύθυνος Συντάκτης: Βασίλειος I. Σπανδάγος. Τακτικοί Συντάκται: Κασσωτάκης, Δαφέρμος, Δάβη, Βαλαρή, Μαυρουλάκης, Κουρμούλης, Αγγελιδάκης, Μανούσακας, Δρανδάκης, Φροϊνδεράϊχ, Δρανδάκης, Δερμιτζάκης, Σκλαβάκης, Μανουσέλης. Ρέθυμνον. Τυπογραφείο Αφών Καλαϊτζάκη, Ρέθυμνον.
Σχ. 31X21. 12σέλιδο. Τεύχη 9: No 1 (5-2-1930) έως No 9 (13-6-1930).
64.   ΚΡΗΤΙΚΑ
Τετράμηνον περιοδικόν σύγγραμμα εκδιδόμενον υπό του Κρητικού Φιλολογικού Συλλόγου εν Χανίοις. Διεύθυνσις: Εμμ. Γενεράλις, Κ. Μ. Φούμης, Κ. Καλεμικέρης, και Ν.Β. Τωμαδάκης. Διαχειριστής: Κ.Ν. Βαλάκης. Τυπογραφείο Μπορτολή και Φραγκιαδάκη. Χανιά. Σχ. 24,5X17. Τόμος Α', τεύχος Α' (1930).
65.   ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ
Βγαίνει κάθε μήνα. 
Διήγημα - Ποίηση - Κριτική - Μελέτες – Καλές Τέχνες.
Διευθυντής: Πέτρος Στυλίτης. Ηράκλειο.
Σχ. 27X21. Φυλλάδιο No 1 (Γενάρης 1931). Σελίδες 15.
66.   ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Μηνιαία πολιτική και λογοτεχνική επιθεώρησις. Διευθυντής - Ιδιο­κτήτης: Κωστής Γιανναδάκης. Βραχάσι Κρήτης. Έτος A' No 1 (Φεβρ. 1931), Σχ. 34X25. No 2 - 3 (Μάρτιος - Απρί­λιος 1931), Σχ. 27,5X10,5. No 1 (6-12-1931), Σχ. 25X15,5 και No 2 (13-12-1931), Σχ. 25X15,5.
67   ΝΤΟΜΙΝΟ
     Ευθυμογραφική έκδοσις του περιοδικού «Νέος Κόσμος». Συντάσσε­ται παρ' Επιτροπής. Επί της ύλης το Λογιστήριον. Επι του πνεύμα­τος κανείς. Τα χειρόγραφα επιστρέφονται ευχαρίστως, αλλ' όχι και οι συνδρομές. Τυπογραφείο περιοδικού «Νέος Κόσμος». Βραχάσι Κρήτης. Σχ. 50X31. Φύλλο της 13ης Μαρτίου 1932. (Εκδότης Κ. Γιανναδά­κης). (Βλ. Πλατάκης Αμάλθεια).
68.   MYΣΩΝ
Ιστορικόν και λαογραφικόν περίοδικόν εκδιδόμενον κατά τριμηνίαν. Ιδιοκτήτης - Διευθυντής: Μ. Γ. Καταπότης. Αθήναι. Σχ. 24,5X17. Εκδόθηκαν 7 τόμοι: τόμος Α' (1932), σελ. 224, τόμος Β' (1933) σελ. 293, τόμος Γ' (1934), σελ. 250, τόμος Δ' (1935), σελ. 120, τόμος Ε' (1936), σελ. 136, τόμος ΣΤ' (1937), σελ. 150, τόμος Ζ' (1938), σελ. 173. Ο πρώτος τόμος τυπώθηκε στο τυπογραφείο Κουντουριώτου στήν Αθήνα και οι υπόλοιποι στο τυπογραφείο της «Πολυβιοτεχνικής» επίσης στήν Αθήνα.
69.   ΠΗΓΑΣΟΣ
Δεκαπενθήμερος φιλολογική επιθεώρησις. Ηράκλειο. Σχ. 8ον. Έτος Α' (1932). Τεύχη 7. Τα στοιχεία από τον κατάλογο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης.
70.   ΜΑΘΗΤΗΣ, ο
Δεκαπενθήμερον περιοδικόν. Εκδιδόμενον υπό των μαθητών του Γυμνασίου Αρρένων Χανίων. Χανιά. Τύποις «Εφεδρικού Αγώνος».
Σχ. 32Χ24. Τεύχη 8: Νο 1 (17-11-1932) έως Νο 8 (1-6-1933).
71.   ΚΡΗΤΙΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑI
Μηνιαίον εικονογραφημένον περιοδικόν εκδιδόμενον εν Αθήναις. Έ­δρα Ρέθυμνον Κρήτης. Ιστορία−Αρχαιολογία−Λαογραφία−Σύγ­χρονος Κίνησις. Διευθυντής εκδόσεως: Γεώργιος Κ. Σπυριδάκης. Διεύθυνσις: Γεώργιος Α. Σήφακας. Τυπογραφείο «Πολυβιοτεχνική», Αθήναι.
Σχ. 25X18. Εκδόθηκαν 9 τεύχη: No 1 (Φεβρ. 1933) εως No 9 (Σεπτ. 1933). Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 304.
Στό τεύχος No 9 αναγράφονται οι ενδείξεις: Ιδιοκτήτης−Διευθυν­τής: Γεώργιος Α. Σήφακας. Επιμελητής εκδόσεως: Γεώργιος I. Κουρμούλης.
Το πρώτο τεύχος εκδόθηκε και σε σχήμα 34X24,5 και με τα εξής στοιχεία: «Κρητικαί Μελέται». Δεκαπενθήμερον εικονογραφημένον περιοδικόν εκδιδόμενον εν Αθήναις. Ιδιοκτησία: Κ. Α. Σήφακα. Διεύθυνσις: Γ. Α. Σήφακα. Έτος Α΄. Αρ. 1 (15-2-1933). Τυπογρα­φεία «Πυρσού», Αθήναι.
      *Τυπωνόταν στην Αθήνα,  αλλά έδρα του περιοδικού φέρεται το Ρέθυμνο.
72.   ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ
Περιοδική έκδοση στίχου και κριτικής. Υπεύθυνος: Ελευθ. Αλε­ξίου. Ηράκλειο.
Σχ. 29,5X20. Τεύχη No 1 (Μάης 1934), No 2 (Νοέμβ. 1934), No 3 (Μάης 1935), No 4 (Μάης 1936), No 5 (Μάης 1937), No 7 (Ιούλ. 1937), No 9 (Μάρτιος 1938). Τα τεύχη 5 έως 9 σε σχήμα 20X14.
73.   ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Δεκαπενθήμερο περιοδικό. Διευθύνεται από Επιτροπή Δασκάλων. Διαχειριστής- Υπεύθυνος: Μάνος Μασούρης. Χανιά. Τυπογραφείο «Εφεδρικού Αγώνος», Χανιά.
Σχ. 32X24. Τεύχη 31: No 1 (1-10-1934) έως No 31 (Μάιος 1936). Τα δύο τελευταία τεύχη (30 και 31) μηνιαία με την ένδειξη «Μηνιαία Επιθεώρησις προοδευτικών προσπαθειών των Δασκάλων Χανίων».
74.   ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΖΩΗ
Μηνιαίον περιοδικόν εκδιδόμενον από τους μαθητές του Ιδιωτικού Γυμνασίου Χανίων. Υπεύθυνος: Ν. Β. Τωμαδάκης. Χανιά. Τυπογρα­φείο: «Εφεδρικού Αγώνος».
Σχ. 31,5X24. Τεύχη No 1 (9-11-1934) και No 2 (7-12-1934) 8σέλιδα.
75.   ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΖΩΗ
Μηνιαία εκπαιδευτική επιθεώρηση. Εκδίδεται από ομάδα δασκάλων. Υπεύθυνοι: Ν. Αβρονιδάκης - Γ. Παπαδάκης. Ηράκλειο Κρήτης. Σχ. 27,5X18,5. Τεύχη 24: No 1 (Ιαν. 1935) έως No 24 (Φεβρ. 1937), συνεχής σελιδαρίθμηση, 381 σελ. Άξιο παρατηρήσεως είναι το γεγο­νός ότι από το τεύχος No 21 (Σεπτ. 1936) τόσο η σελίδα τίτλου όσο και τα κείμενα του περιοδικού συντάσσονται στην καθαρεύουσα.
76.   ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΡΗΤΗ
Παγκρήτιον δεκαήμερον ηθικοθρησκευτικόν περιοδικόν, εν Χανίοις. Ιδιοκτήτης - Διευθυντής: Εμμ. Η. Τζανουδάκης. Σχ. 29X18,5. Τεύχη 19: No 1 (10-10-1935) έως No 19 (30-6-1939), συ­νεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 152.
77.   ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟ
       Εκδίδεται από παιδιά Δημοτικών Σχολείων. Χανιά. Τύποις                       «Εφεδρικού        Αγώνος» Διευθύνουσα Επιτροπή: Μάνος            
       Μασούρης – Θ. Αρώνης – Α. Μαρής.
       Σχήμα 29Χ18,5. Τεύχη 6: Νο 1 (Νοέμβριος 1935) έως Νο 6                       (Μάρτιος 1936).              
78.   ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΡΧΕΙΟΝ
       Περιοδικόν δημοσίευμα εκδιδόμενον κατά τετραμηνίαν. Ιδιοκτήτης-Διευθυντής: Νικόλαος Β. Τωμαδάκης. Χανιά. Τυπογραφείο «Εφε­δρικού Αγώνος», Χανιά.
Σ χ. 23,5X17. Τόμος 1ος (1935). Τεύχη Α', Β' και παράρτημα Α' σελ. 344 και 130 παράρτημα.
79.   ΦΥΛΛΑ ΤΕΧΝΗΣ
Περιοδική επιθεώρησις στίχου και κριτικής. Διεύθυνση: Μηνάς Δη­μάκης. Ηράκλειο.
Σχ. 4ον. Ετος Α' (1935) Βιβλία 1, 2, 3. Βιβλίο 4ον (1937) σε σχήμα 8ο. Τα στοιχεία από τον κατάλογο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Η­ρακλείου.
80.   ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Μηνιαίο λογοτεχνικό περιοδικό. Διευθύντρια: Θάλεια Καλλιγιάννη. Ηράκλειο Κρήτης.
Σ χ. 24X16. Τεύχη 24: No 1 (Φεβρ. 1936) έως No 23 - 24 (Ιαν. - Φεβρ. 1938), συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 698.
81.   ΔΕΛΤΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Μηνιαίον γεωργικόν περιοδικόν. Διευθύνεται υπό της Διοικούσης Ε­πιτροπής. Ηράκλειον.
Σχ. 27X28,5. Τεύχη 17: No 1 (Ιούν. 1936) έως No 16 - 17 (Σεπτ. - Οκτ. 1937).
82.   ΔΡΗΡΟΣ
Μηνιαίον λαογραφικόν και φιλολογικόν περιοδικόν. Ιδιοκτήτης - Διευθυντής: Μανώλης I. Πυτικάκης. Νεάπολις Κρήτης. Σχ. 24,5X17. Τεύχη 45: No 1 (Ιούν. 1937) έως No 45 (Μάρτιος 1941). Συνεχής σελιδαρίθμηση μέχρι τεύχος No 31, σελ. 1000.
83.   ΕΠΕΤΗΡΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΧΑ­ΝΙΩΝ
Χανιά. Τυπογραφείο «'Εφεδρικού Αγώνος».
Σχ. 22,5X15. Έτος Α' (1937), σελ. 96. Δεν εκδόθηκε άλλο τεύχος:
84. ΕΠΕΤΗΡΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΕΚΠ/ΣΕΩΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
          Υπεύθυνος: Εποπτικόν Συμβούλιον Ηρακλείου.
       Ηράκλειο. Τυπογραφείο Ν. Αλικιώτη.
       Σχ. 21X15. Έτος Α' (1937/1938). Πιθανότατα δεν εκδόθηκε άλλο τεύχος.
85. ΕΠΕΤΗΡΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Εκτελεστική επιτροπή: Γεώργιος Χατζηδάκης, Εμμ. Τσουδερός, Ιωάννης Καλιτσουνάκης, Εμμ. Αγγελάκης, Μαρία Αμαριώτου, Γεώργιος Σήφακας, Γεώργιος Ζομπανάκης και Γεώργιος Κουρμούλης. Συντακτική Έπιτροπή: Ιωάννης Καλιτσουνάκης, Μαρία Αμα­ριώτου, Γεώργιος Ζομπανάκης και Μανούσος Μανούσακας.
Αθήναι. Σχ. 24X17. Τόμος Α' (1938), σελ. 646. Επιμέλεια: Γεωργίου I. Κουρμούλη. Τόμος Β' (1939), σελ. 598. Επιμέλεια: Μ. I. Μανούσα­κας. Τόμος Γ' (1940), σελ. 516. Επιμέλεια: Μ. I. Μανούσακας, Ε. I. Καλιτσουνάκης. Τόμος Δ' (1941), σελ. 288. Επιμέλεια Μ. I. Μα­νούσακας, Ε. I. Καλιτσουνάκης.
86.  ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ
Μηνιαία νομική έκδοσις. Διευθυντής: Κων)νος Πολιτώφ, Δικηγόρος. Χανιά.
Σχ. 29X19. Τεύχη 1 - 6 (Ιαν. - Ιούν. 1939), σελ. 256.
87. TO ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΝΩΜΟΤΙΑΣ
       Εκδίδεται από δυο ενωμοτίας της Αμπέλου και της Ελαίας της Δευτέρας 
      Ομάδος Προσκόπων Ηρακλείου.
      Ηράκλειο. Τεύχη 1 (1939).
         (Από τις ψηφιοποιημένες συλλογές του Ε.Λ.Ι.Α.).   
88. ΤΟ ΚΥΜΑ
Μαθητικό περιοδικό. Ιεράπετρα Κρήτης. 
(Βλ. Πλατάκης, Αμάλθεια).
89.  ΔΕΛΤΙΟΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΛΑΣΗΘΙΟΥ
Περιέχον τας εκδιδομένας ανακοινώσεις, διαταγάς και εγκυκλίους της Νομαρχίας και των λοιπών Αρχών προς τον πληθυσμόν του Νομού.
Εβδομαδιαίο. Σχ. 43X29. Τεύχη 63: No 1 (8-11-1942) έως No 63 (9-3-1944).
90.  ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ
Μηνιαίον περιοδικόν εκδιδόμενον υπό του Γραφείου Τύπου Τοπ. Περ. Νεαπόλεως Κρήτης. Ιδρυτής: Νίκος Γ. Χουρδάκης. Υπεύθυνος: Ιω­άννης Ε. Λουμπούνης.
Σχ. 27,5X18. Τεύχος No 8-9 (Σεπτ.-Οκτ. 1945). Το πρώτο τεύ­χος εκδόθηκε πιθανότατα τον Νοέμβριο του 1944. (Βλ. Πλατάκης, Αμάλθεια).
91.   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Όργανον της ομωνύμου εν Ηρακλείω Χριστιανικής Ενώσεως. Ηράκλειον. Τυπογραφείο Νικολάου Αλικιώτη, Ηράκλειο. Σχ. 26X19,5. Τεύχη 5: No 1 (25-3-1945) έως No 5 (29-6-1945). Συ­νεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 40.
92.   ΕΠΟΧΗ
Ηράκλειον. Τόμος Α', Τεύχη 1 - 5 (1945).
Από τον Κατάλογο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης.
93.   ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (Ηρακλείου)
Μηνιαία έκδοση λόγου και τέχνης. Ιδρυτής: Κωστής Φραγκούλης. Διευθύνεται από Επιτροπή. Ηράκλειον Κρήτης. Τυπογραφείο Μηνά Φουντουλάκη, Ηράκλειο.
Σχ. 23,5X17. Τεύχη No 1 (Ιούν. 1946) και No 2 (Ιούλ.-Αύγ. 1946). Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 62.
94.   ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ
Μηνιάτικο όργανο της Επιτροπής περιοχής Κρήτης του Κ.Κ.Ε. 
Διευ­θύνεται από Συντακτική Επιτροπή. Χανιά.
Σχ. 24X17. Χρόνος Α', Τεύχη No 1 (Σεπτ. 1946) έως No 4 (Δεκ. 1946). 
Συνεχής σελιδαρίθμηση σελ. 112. Χρόνος Β', Τεύχη No 1 (Ιαν. 1947) έως No 4 (Απρ. 1947). Συνεχής σελιδαρίθμηση σελ. 132.
95.   ΚΡΗΤΙΚΑ ΝΙΑΤΑ
Όργανο του Συμβουλίου περιοχής ΕΠΟΝ Κρήτης. Διευθύνεται από συνταχτικό συνεργείο. Υπεύθυνος: Π. Δρακάκης. Χανιά. Σχ. 24,5X17. Χρόνος Β', Τεύχη No 21 (12-12-1946), No 22 (15-1-1947, Νο 24 (23-3-1947) και Νο 25 (16-6-1947).
Το τεύχος No 25 έχει σχή­μα 42X30,5 και τις ενδείξεις: «Περιοδικό της Κρητικής Νεολαίας». 'Ιδιοκτήτης - Διευθυντής: Νίκος Βιδάκης.
96.   ΟΥΡΑΝΟΣ
Ηράκλειο. Διευθυντής: Νίκος Σ. Καμπέλης.
Σχ. 8ον. Έτος Α' (1946), Τεύχη 1 - 10. Τα στοιχεία από τον κατά­λογο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου.
97.   ΑΝΑΓΕΝΝΗΣIΣ
Δεκαπενθήμερον Χριστιανικόν περιοδικόν. Ιδρυτής ο Κυδωνίας και Αποκορώνου Αγαθάγγελος. Εκδίδεται υπό της Ιεραποστολής ΙΕΚΑ Χανίων. Χανιά.
Σχ. 25X17,5. Εκδόθηκαν 185 τεύχη: No 1 (1-2-1947) έως No 170 (1-12-1957). Συνεχής σελιδαρίθμηση σελ. 2.722 καί No 171 (1-1-1958) έως No 185 (Απρίλ. 1959), σελ. 224. Από το τεύχος No 85 (1-11-1950) καί εξής, Μηνιαίο.
98.   ΚΡΗΤΙΚΗ ΨΥΧΗ
Μηνιαίο Εγκυκλοπαιδικό περιοδικό. Όργανο της Βενιζελικής Φιλε­λεύθερης Νεολαίας. Εκδίδεται υπό Επιτροπής της Διευθύνσεως Χα­νίων της Β. Φ. Ν. Υπεύθυνος: Αλεξ. Δρουδάκης. Χανιά. Τυπογρα­φείο Μαθιουδάκη - Γεωρβάση, Χανιά.
Σχ. 29X20. Τεύχη 5: No 1 (Σεπτ. 1947) έως No 5 (Ιαν. - Φεβρ. 1948)
99.   ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ
Κείμενα και μελέται της Κρητικής Ιστορίας. Τετραμηνιαία Επιστη­μονική Έκδοσις. Εκδότης:
Ανδρέας Γ. Καλοκαιρινός. Ηράκλειον Κρήτης. Τυπογραφικόν εργαστήριον Α. Γ. Καλοκαιρινού, Ηράκλειον. Σχ. 25X17,5. Εκδόθηκαν 25 τόμοι: τόμ. Α' (1947) σελ. 670, τόμ. Β' (1948) σελ. 622, τόμ. Γ' (1949) σελ. 632, τόμ. Δ' (1950) σελ. 560, τόμ. Ε' (1951) σελ. 484, τόμ. ΣΤ' (1952) σελ. 510, τόμ. Ζ' (1953) σελ. 520, τόμ. Η' (1954) σελ. 550, τόμ. Θ΄ (1955) σελ. 596, τόμ. I' (1956) σελ. 450, τόμ. ΙΑ' (1957) σελ. 366, τόμ. IB' (1958) σελ. 502, τόμ. ΙΓ' (1959) σελ. 420, τόμ. ΙΔ' (1960) σελ. 550, τόμ. ΙΕ'-ΙΣΤ' (1961-1962) τχ. Α', σελ. 342. τχ. Β' σελ. 420, τχ. Γ' σελ. 322, τόμ. ΙΖ' (1963) σελ. 430, τόμ. ΙΗ' (1964) σελ. 312, τόμ. ΙΘ' (1965) σελ. 324, τόμ. Κ' (1966) σελ. 360, τόμ. ΚΑ' (1969) σελ. 588, τόμ. KB' (1970) σελ. 556, τόμ. ΚΓ' (1971) σελ. 530, τόμ. ΚΔ' (1972) σελ. 530, τόμ. ΚΕ' (1973) σελ. 542. Εκδόθηκε χωρίς να κυκλοφορή­σει και ό τόμ. ΚΣΤ' (1974). Από τον ΣΤ' τόμο και εξης, στη σελ. τίτλου αναγράφεται η ένδειξη «Βραβείον Ακαδημίας Αθηνών». Από τον ΚΑ' τόμο η έκδοση έγινε εξαμηνιαία. (Βλ. και Ανδρ. Καλοκαι­ρινού, Απολογισμός μιας 20ετίας, Κρητικά Χρονικά, Ηράκλειο 1968). Οι τόμοι ΙΕ΄- ΙΣΤ΄ (1961-1962) διατέθηκαν για τή δημοσίευση των πεπραγμένων του Α' Διεθνούς Κρητολογικού Συνε­δρίου που συνήλθε στο Ηράκλειο (22 έως 28.9.1961).
100.  ΤΟ ΛΑΣΗΘΙ
Μηνιαία περιοδική έκδοσις μελέτης της ζωής και των προβλημάτων του Νομού Λασηθίου. Διευθύνεται υπό Επιτροπής Επιστημόνων. Εκδότης-Υπεύθυνος: Ανδρέας Ρ. Κούνδουρος. Διευθυντής Τυπο­γραφείου: Μιχαήλ I. Πολυχρονάκης. Νεάπολις Μεραμπέλλου. Σχ. 27X21. Τεύχη No 1 (Ιαν. 1948) και No 2-3 (Φεβρ. - Μάρτιος 1948).
101.  ΜΑΧΗΤΗΣ
Δεκαπενθήμερον περιοδικόν. Όργανον αγώνος της Φιλελευθέρας Νεολαίας Χανίων. Διευθύνεται από Συντακτική Επιτροπή. Υπεύθυ­νος: Γ. Γ. Παπαμιχελάκης. Χανιά. Τυπογραφείο Κ. Α. Φραγκιαδάκη, Χανιά.
Σχ. 29X20,5. Έτος Α', τεύχη No 1 (15-1-1949) έως No 18 (1-12-1949). Έτος Β', τεύχη No 19 (15-1-1950) και No 20 (1-2-1950). 16σέλιδο.
102.  ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Μηνιαίο περιοδικό. Διευθυντής: Γ. Α. Σήφακας. Σύμβουλος: Α. Σακόρραφος. Επιμελητές ύλης:
Αντ. Κατζούρος, Γιάννης Μαυρακάκης, Στέλιος Μοτάκης. Διαχειριστής: Αλέξανδρος Δρουδάκης. Χανιά.
Έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα 247 τεύχη και η έκδοση συνεχίζεται. Τα πρώτα 22 τεύχη εκδόθηκαν σε σχήμα 27,5X21 και τα υπόλοιπα 24X17. Τεύχος No 1 (Απρίλ. 1949). Στα τεύχη No 13-15 (Απρ.-Ιούν. 1950), αναφέρεται στην Επιτροπή Συντάξεως και ο Π. Βαβουλές. Από το τεύχος No 11-12 (Μάρτιος 1950) έως No 39 (Νοέμ. 1953), εκδοτες-υπεύθυνοι: Στυλ. Α. Μοτάκης και Αλ. Κ. Δρουδάκης. Α­πό το τεύχος No 22 (Ιούλ. 1951) μπαίνει η ένδειξη «Ιστορικό - Λαο­γραφικό περιοδικό» και από το τεύχος No 40 (Ιαν. 1954) η ένδειξη «και Λογοτεχνικό». Από το τεύχος No 25 (Φεβρ. 1952) έως No 38 (Οκτωβ. 1953) αναφέρεται σαν Σύμβουλος ο Ιδόμ. Παπαγρηγοράκης. Από το τεύχος No 40 μέχρι No 64 (Αύγ.-Σεπτ. 1946), ι­διοκτήτες - εκδότες: Στ. Μοτάκης, Ιδομ. Παπαγρηγοράκης και Σύλλογος «Φίλοι γραμμάτων και Τεχνών». Από το τεύχος 65 (Οκτ.-Δεκ. 1956) έως No 158 (Οκτ. 1965), Διευθυντής-Ιδιοκτήτης-Υ­πεύθυνος: Ιδομ. Παπαγρηγοράκης. Από το τεύχος No 159 μέχρι σή­μερα, Διευθυντής-Ιδιοκτήτης- Υπεύθυνος: Εμμ. Ιδ. Παπαγρηγο­ράκης. Από το τεύχος No 159 έως No 170 (Μάιος 1967) αναφέρεται σαν σύμβουλος ο Ιδομ. Παπαγρηγοράκης. Από τον Απρίλιο 1972 (τχ. No 196) η έδρα του περιοδικού μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Τον Δεκέμβριο του 1976 απονέμεται στο περιοδικό το «Βραβείον Ακα­δημίας Αθηνών», ένδειξη που έκτοτε αναγράφεται στη σελ. τίτλου του περιοδικού. (Βλ. Τό ιστορικό της ιδρύσεως, η εξέλιξη και η αρχιτεκτονική της «Κρητικής Εστίας», περιοδ. ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, τχ. 84-85, σελ. 52).
103.  ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ
Μηνιαΐον περιοδικόν μαθητριών Γυμνασίου θηλέων Χανίων. 'Υπεύθυ­νος: Συντακτική Επιτροπή μαθητριών. Συνεργάται: Μαθήτριαι καί Μαθηταί Γυμνασίων. Χανιά.
Σχ. 25X17. Περίοδος Β' "Ετος Α' τεΰχος No 1 (Νοέμ. 1950).
104.  ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΗΧΩ
Δεκαπενθήμερο Παγκρήτιο Μαθητικό Περιοδικό. Διεύθυνση: Β' Γυ­μνάσιο Αρρένων Χανίων. Χανιά.
Σχ. 29X21,5. Έτος Γ', τεύχη No 1 (1-11-1953) έως No 15 (1-6-1954). Έτος Δ', τεύχη No 1 (1-11-1954) έως No 12 (1-6-1955). Έτος Ε', τεύχη No 1 (1-11-1955) έως No 12 (1-6-1956). Έτος ΣΤ', τεύχη No 1 (1-11-1956) έως No 14 (15-5-1957). Έτος Ζ', τεύχος No 1 (1-11-1957). Ι6σέλιδο
105.  ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Εβδομαδιαία έκδοση του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Κρήτης. (1950 -1951).
106.  ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Διμηνιαίον Περιοδικόν διά γονείς και διδασκάλους. Διευθυντής: Η­λίας I. Ξηροτύρης Ηράκλειον. Σχ. 8ον. Έτος Α' (1951), τεύχη 1-8.
Τα στοιχεία από τον κατάλογο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου
107.  ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΝΕΜΗ
Δεκαπενθήμερο λογοτεχνικό περιοδικό. Εκδότης: Εμμ. Πετράκης. Διευθυντής: Κ. Δήμας. Χανιά.
Σχ. 29X21. Έτος Α', τεύχη No 1 (1-6-1952), No 2 (16-6-1952), No 3 (1-7-1952) και No 4 (1-8-1952). Συνεχής σελιδαρίθμηση, σελ. 48.
108.  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΙΤΟΣ
Επίσημον Δελτίον της Ιεράς Μητροπόλεως Κρήτης. Ηράκλειον. Μηνιαίο. Σχ. 23,5X17. Έτος Α' (1952), τεύχη 12, σελ. 248, έτος Β' (1953), τχ. 12 σελ. 240, έτος Γ' (1954), έτος Θ' (1960) τχ. 12' σελ. 224, έτος I' (1961) τχ. 12, σελ. 224, έτος ΙΑ' (1962) τχ. 12 σελ. 228, έτος IB' (1963) τχ. 12, σελ. 240, έτος ΙΓ' (1964) τχ. 12, σελ. 224, έτος ΙΔ' (1965) τχ. 12, σελ. 224, έτος ΙΕ' (1966) τχ. 12 σελ. 196, έτος ΙΣΤ' (1967) τχ. 12 σελ. 260, έτος ΙΖ' (1968) τχ. 12 σελ. 244, ετος ΙΗ' (1969) τχ. 12 σελ. 236 έτος ΙΘ' (1970) τχ. 12 σελ. 256, έτος Κ' (1971) τχ. 12 σελ. 244, έτος ΚΑ' (1972) τχ. 12 σελ. 244, έτος KB' (1973) τχ. 12, σελ. 232, έτος ΚΓ' (1974) τχ. 12 σελ. 240, έτος ΚΔ' (1975) τχ. 12 σελ. 266, έτος ΚΕ' (1976) τχ. 12 σελ. 240, έτος ΚΣΤ' (1977) τχ. 12 σελ. 268, έτος ΚΖ' (τχ. Ιαν. 1978) σελ. 24. Η έκδοση συνεχίζεται.
109.  ΜΗΝIΑΙON ΔΕΛΤΙΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο.
Έτος 1952. Τεύχη 5-10.
Τα στοιχεία από τον κατάλογο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρα­κλείου.
110.   ΔΕΛΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ Τμήμα Ηρα­κλείου
Ηράκλειο. Σχ. 8ο. Τεύχη: Απρ. 1953, Ιουλ.-Αύγ. 1953, Μαρτ.-Απρ.-Μαΐου 1954.
Τα στοιχεία από τον κατάλογο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης 'Ηρακλείου.
111.  ΚΝΩΣΟΣ
Μηνιαίον Δελτίον Κοινωνικής-Πνευματικής και Ψυχαγωγικής Κι­νήσεως.
ΙΙδρυτής-Εκδότης: Σύλλογος Κρητών «Κνωσός». Συντάσ­σεται υπό της Πνευματικής Επιτροπής. Αθήναι. Τυπογραφείο Ν. Αλικιώτη και Υιών, Αθήναι.
Σχ. 24X17,5. Τεύχη 44: No 1 (Ιούλ. 1953) έως No 44 (Δεκ. 1965).
112.   ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΝΟΗ
Μηνιαίον περιοδικόν Α' Γυμνασίου Αρρένων Χανίων. Διευθύνεται υπό Επιτροπής Μαθητών του Γυμνασίου. Χανιά. Τυπογραφείο «ΒΗ­ΜΑ ΛΑΟΥ», Χανιά.
Σχ. 24,5X17. Περίοδος Ε', Έτος Α', τεύχη No 1 (Νοέμ. 1954), No 2 (Δεκ. 1954) και No 3 (Ιαν. 1955). Περίοδος ΣΤ', Έτος Α', τεύχη No 1 (Οκτ.-Νοέμ. 1955) No 2 (Ιαν. 1956) και No 3 (Φεβρ.-Μάρτ. 1956). Περίοδος Ζ', Έτος Α', τεύχη No 1 (Οκτ.-Νοέμ. 1956) και No 2 (Δεκ. 1956-Ιαν. 1957).
113.   ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
Παγκρήτιον όργανον των μαθητών των Εμπορικών Σχολών. Διεύ­θυνση: Εμπορική Σχο λή Χανίων. Τυπογραφείο Εμμ. Σ. Πετράκη. Χανιά.
Σχ. 24,5X17. Έτος Α', τεύχη 5: No 1 (Δεκ. 1954) έως No 5 (Απρ.-Μάϊος 1955), Έτος Β', τεύχη No 1 (Νοέμ. 1955), No 2 (Δεκ. 1955-Ιαν. 1956), No 3 (Φεβρ.-Μάρτιος 1956) και No 4 (Απρ.-Μάιος 1956).
114.   ΛΑΣΗΘΙ
Μηνιαία επιθεώρησις νομού Λασηθίου. Εκδιδομένη υπό της Νομαρ­χίας Λασηθίου. Ιδρυτής-Γενική Εποπτεία-Διεύθυνσις: Αντ. Καψής, Νομάρχης Λασηθίου. Κεντρική Επιτροπή Συντάξεως: Σπ. Γαλατερός, Δημ. Αμαριωτάκης, Εμμ. Γραμματικάκης, Γεώργ. Μαρκάκης και Ελ. Μαλαγαρδής. Υπεύθυνος ύλης: Εμμ. Ταβλάς. Οικο­νομική Επιτροπή: Φώτιος Κανταρτζόγλου, Διογένης Σιγανός και Γεώργ. Μαρκάκης. Διαχειριστής: Νικόλαος Βογιατζάκης. Σχ. 28,5X21. Έτος Α', τεύχος No 1 (Ιαν. 1955). 16σέλιδο. Πιθανώτατα εκδόθηκε στον Άγ. Νικόλαο Κρήτης.
115.   ΚΑΜΠΑΝΕΣ
Παγκρήτιον Μηνιαίον μαθητικόν περιοδικόν. Διεύθυνσις: Γυμνάσιον Θηλέων Χανίων.
Σχ. 23X16,5. Έτος Α', τεύχη 4: No 1 (Ιαν. 1956) έως No 4 (Απρ.-Μάιος 1956). Έτος Β', τεύχη No 1 (Νοέμ. 1956), No 2 (15-1-1957), No 3 (15-3-1957), No 4 (15-4-1957) και No 5 (1-6-1957).
116.   ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ
Μηνιαίο περιοδικό των μαθητών του Β' Γυμνασίου Αρρένων Ηρα­κλείου. Διεύθυνσις: Β' Γυμνάσιον Αρρένων Ηρακλείου. Τυπογρα­φείο Φραγκούλη Ηράκλειο.
Σχ. 24X17. Τεύχη No 1 (Δεκ. 1956) και No 2 (Φεβρ. 1957). Συνεχής σελιδαρίθμηση σελ. 48. Στον κατάλογο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου υπάρχουν τα εξής στοιχεία: Έτος Α', τεύχη 1, 2ι 3. Έτος Β', τεύχη 1, 2. Ηράκλειο 1957.
117.  ART
Δεκαπενθήμερο Δελτίο του διαφημιστικού γραφείου Χανίων της «ART». Τυπογραφείο «Τυποβιβλιοχαρτεμπορική» Χανιά.
Σχ. 28X21. Τεύχη 8: No 1 (Ιαν. 1957) έως No 8 (Αύγ. 1957).
118.  ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Γενική επιθεώρησις, όργανον Κρητικών συμφερόντων. Διευθυντής: Γεώργ. Α. Μενεγάκης. Συντάκτης ύλης: Μάρνης Ε. Σκουντριδάκης. Αθήναι. Τυπογραφείο «Ο Αδάμας», Αθήναι. Μηνιαίο. Σχ. 28X21. Τχ. 4: No 1 (Νοέμ. 1958) έως No 4 - 5 (Φεβρ.-Μάρτ. 1959).
119.  ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ
Στο εξώφυλλο έχει την ένδειξη: Νοέμβριος 1958. Στη 3η σελίδα υπέρτιτλος: Κρητές επιστήμονες και φοιτηταί. Υπότιτλος: Αθήναι, επιστολαί και εμβάσματα στον Γ. Σφακάκην, Βουρνάζου 4 Αθήναι.
Σχ. 22,5X16, τεύχος Νοέμβριος 1958 σελ. 22 πολυγραφημένο. Στο τεύχος Ιανουαρίου 1959 (Περίοδος Β. αρ. φυλ. 1) η ένδειξη στην 3η σελίδα: Εκδίδεται υπό ομάδος επιστημόνων και φοιτητών. Συν­τάσσεται υπό επιτροπής. Διεύθυνσις: Αμαλθείας 6, Ηράκλειον. Ε­πιστολαί και εμβάσματα Ελεύθερον Κληρονόμον, Ευαγγελικής Σχο­λής 87, Βύρων, Αθήναι.
Τεύχος No 2 (Φεβρ. 1959), No 3 (Μάρτιος 1959), No 4 (Απρ. 1959). Συνεχής σελιδαρίθμηση σελ. 84. Η έκδοση διακόπηκε μετά τον Νοέμ­βριο του 1959.
120.  ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΝΕΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΗΘΙΟΥ
Μηνιαία έκδοσις. Εκδίδεται από τήν Διεύθυνση Γεωργίας Νομού Λασηθίου. Εκδίδεται εις 1.500 αντίτυπα. Διανέμεται δωρεάν. Άγ. Νι­κόλαος Κρήτης. Από το 1964: «ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΝΕΑ». Εκδίδεται υπό της Διευθύνσεως Γεωργίας Νομού Λασηθίου. Διανέμεται Δωρεάν. Κυ­κλοφορεί εις 2.000 φύλλα. Άγ. Νικόλαος Κρήτης. Σχ. 42X29.
Ο Ελ. Πλατάκης αναφέρει (Αμάλθεια τχ. 4) ότι είδε τα τεύχη: Έτος Γ', No 26-27 (Απρ.- Μάιος 1960). Έτος Δ', No 37-38 (Φεβρ.-Μάρτιος 1961). Έτος ΣΤ', No 48 (Μάρτιος 1963). Έτος Ζ', No 54 (Ιούν.-Ιούλ. 1964) και No 55 (Νοέμ. 1964).
121.  Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Δημινιαίον μαθητικόν περιοδικόν. Εκδίδεται από το Α' Δημ. Σχολείο Ρεθύμνης. Συντακτική Επιτροπή: Λένα Γαγάνη - Μαρία Παπαδάκη - Βαρβάρα Αναστασάκη - Αλεξ. Ζαμπετάκη - Τιτίκα Δημητρακάκη. Τύποις I. Ε. Χαλκιαδάκις, Ρέθυμνον.
Σχ. 19X14,5, Τεύχη 2: No 1 (Ιαν. - Φεβρ. 1959) και No 2 (Μάρτ.-Απρ. 1959) σελ. 16.
Με τον ίδιο τίτλο συνέχεια του προηγουμένου.
Τριμηνιαίο Μαθητικόν περιοδικόν. Εκδίδεται υπό των Α' και Δ' Δημ. Σχολείων Ρεθύμνης. Συντακτική 'Επιτροπή Α' Σχολείου: Ε­λένη Μαρκάκη, Μαρία Φραϊδάκη, Αλεξάνδρα Χαροκόπου, Δήμητρα Χαμηλάκη, Ανδρέας Θεοδωράκης. Δ' Σχολείου: Καλλιόπη Κουτρουμπά, Δώρα Φωτάκη, Βασιλικούλα Μαθιουδάκη, Διονυσία Κου- ταλά, Μάρκος Λουκογιαννάκης. Τύποις: Μανουσάκη, Ρέθυμνον.
Σχ. 19X14,5. Εκδόθηκαν τεύχη 2 του 2ου έτους (No 1 'Οκτ. - Νοέμ.-Δεκέμ. 1959 και No 2 Ιαν.-Φεβρ.-Μάρτ. 1960).
122.  ΔΕΛΤΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Εκδίδεται από την Διεύθυνσιν Γεωργίας Ρεθύμνης. Διανέμεται δω­ρεάν. Μηνιαίο.
Σχ. 42X28,5. Τεύχος No 1 (Μάρτιος 1959). Δισέλιδο.
     Από το δεύτερο τεύχος «Μηνιαία έκδοσις του Τμήματος Γεωργικών Εφαρμογών της
     Διευθύνσεως Γεωργίας Ρεθύμνης. Κυκλοφορεί εις 1.000 αντίτυπα. Διανέμεται δωρεάν. Τεύχη No 2 (Απρ. 1959) έως No 23 (Ιούν.-Ιούλ. 1961). Από No 24 (Αύγ.-Σεπτ. 1961) έως No 87 (Αύγ.-Οκτ. 1972) σε σχήμα 29X21, 8σέλιδο. Από τον Ιούνιο 1974, εκδίδεται από το Τμήμα Γεωργικής Ενημερώσεως της Δ)νσεως Γεωργίας Νομαρχίας Ρεθύμνης, με νέα αρίθμηση, 4σέλιδο και σε σχήμα 43X29. Τεύχη No 1 (Ιούν. 1974) έως No 20 (Νοέμ. 1979). Η έκδοση συνεχίζεται.
123.  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ
Μηνιαία Παγκρήτιος Τουριστική Επιθεώρησις. Εκδότης-Διευθυν­τής: Γεώργιος Ν. Κατσανεβάκης. Καλλιτεχνική Διεύθυνσις: Νίκος Ζωρογιαννίδης. Αθήναι.
Σ χ. 28X21. Τεύχη 34: No 1 (Ιούνιος 1959) έως No 34 (Οκτ.-Δεκ. 1963).
124.  ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΗΧΩ (Ρεθύμνης)
Μηνιαίον περιοδικόν ΣΤ' τάξεως Β' Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης. Συντακτική Επιτροπή: Αλεξίου Αμαλία, Ανδρουλιδάκης Κώστας, Καλαϊτζάκη Ρένα, Καλοφώνου Μαίρη, Σπανδάγος Σταύρος, Σκανδαλάκη Ελευθερία.
Τυπογραφείο Μανουσάκη, Ρέθυμνον. Σχ. 19X14,5. Τεύχος No 4 (Ιαν. 1960) σελ. 16 και τεύχος No 5 (Φεβρ.-Μάρτ. 1960). Το τεύχος No 4 κατέχει ο κ. Ανδρέας Σταυρουλάκης, Διευθυντής (1960) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύ­μνης. Από τον ίδιο είχα την πληροφορία ότι γύρω στο 1956 εκδόθη­κε από μαθητές του ίδιου Σχολείου το περιοδικό «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ». Το τεύχος No 5 κατέχει ο κ. Ελευθέριος Δαφέρμος.
125.  ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Μηνιαίο Μαθητικό περιοδικό Επιθεωρήσεως Στοιχειώδους Εκπαι­δεύσεως Περιφερείας Ιεραπέτρας Κρήτης. Εκδίδεται υπό Συντακτι­κής Επιτροπής. Υπεύθυνος: Ηλίας Ε. Ριτσατάκης, Επιθεωρητής Δημοτικών Σχολείων Ιεραπέτρας.
Ο Ελ. Πλατάκης («Αμάλθεια» τχ. No 4) αναφέρει ότι είδε τα τεύχη: Περίοδος A' No 1 (Νοέμ. 1959) έως No 14 (Μάρτ.-Απρ. 1961). Σχ. 33X22. Περίοδος Β' No 1 (15) Ιούν. 1961 έως No 19-20 (33-34) Μάιος-Ιούν. 1968. Σχ. 24,5X17. Τα τεύχη της Α' περιόδου πολυγραφημένα, της Β' έντυπα.
126.  ΞΑΣΤΕΡΙΑ
Μηνιαία έκδοσις Συλλόγου Κρητών Σπουδαστών. Συντάσσεται από Επιτροπή. Αθήναι.
Περίοδος Α'. Τεύχος No 1 (Απρ. 1960), No 2 (Μάιος-Ιούν. 1960). Σχ. 24,5X17. Περίοδος Β'. Τεύχη No 1 (Μάιος 1963), No 2 (Ιούν.-Ιούλ. 1963). Σχ. 24,5X17. Περίοδος Γ'. Τεύχη No 1 (1964), No 2 (1964). Σχ. 24,5X17. Περίοδος Γ', Τεύχος No 1 (Απρ.-Μάιος 1965) Σχ. 40X28,5. Πε­ρίοδος Δ'. Τεύχος No 5 (Ιούν.-Ιούλ. 1965). Περίοδος Β', Τεύχος No 1 (Ιαν. 1973). Σχ. 34X24,5 και No 2 (Απρ. 1973). Σχ. 27,5X21.
127.  ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ
Μηνιαίον Περιοδικόν της Ιεράς Επισκοπής Κισσάμου και Σελίνου. Ιδρυτής-Εκδότης: Επίσκοπος Ειρηναίος. Καστέλλι Κισσάμου. Σχ. 24,5X17. Έτος Α' τεύχος No 1 (1-9-1960) έως έτος ΙΘ' τεύχος No 205 (Μάιος 1979). Δεν γνωρίζω αν συνεχίζεται η έκδοση.
128.  ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
Μηνιαίον Δελτίον του Εκκλησιαστικού οικοτροφείου Ιεράς Μητρο­πόλεως Κρήτης. Ηράκλειο. Σχ. 23X17 έτος 4ο. Τεύχ. No 2 (Δεκ. 1960), 8/σέλιδο. Το περιοδικό πιθανότατα άρχισε να εκδίδεται το 1957. Δεν γνωρίζω τον αριθμό των τευχών που εκδόθηκαν.
129.   ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Επιστήμη - Γράμματα - Τέχνες. Αθήνα.
Διευθυντές: Μανώλης Βατάλας (1961-1963), Γεώργιος Βαγιάκης (1964-1967).
Σχ. 25X17,5. Τόμοι 7: τόμ. No 1 (1961) σελ. 284, No 2 (1962) σελ. 316, No 3 (1963) σελ. 216, No 4 (1964) σελ. 256, No 5 (1965) σελ. 254, No 6 (1966) σελ. 148 και No 7 (1967) σελ. 156. Το τελευταίο τεύχος No 7 (1967) φέρει και τον δεύτερο τίτλο «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΣ».
130.  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ
Ορθόδοξον Χριστιανικόν Περιοδικόν. Εκδότης-Διευθυντής ο Γορ­τυνίας και Αρκαδίας Τιμόθεος. Παναγία Καλυβιανή - Μοίρες Ηρα­κλείου Κρήτης.
Μηνιαίο. Σχ. 23X17. Τεύχη No 1 (Σεπτ. 1962) έως No 180 (Δεκ. 1978). Συνεχής σελιδαρίθμηση σελ. 3.500. Η έκδοση συνεχίζεται με τεύχη 16σέλιδα με αυτοτελή σελιδαρίθμηση και με την ένδειξη «Έκδοσις Ιερας Μονής Παναγία η Καλυβιανή».
131.  ΔEΛTΙΟΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Περιοδική έκδοσις εν Ηρακλείω.
Τόμος Α' (1963-1968), Τόμ. Β' (1971) τεύχη No 3, 4. Τόμος Γ' τεύχη No 3, 5, 6 (1972- 1974). Τα στοιχεία από τον κατάλογο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου.
132.  Ο ΔΙΑΒΑΤΗΣ
Διμηνιαίο περιοδικό του Διδασκαλικού Συλλόγου Νομού Ηρακλείου «ΓΟΡΤΥΣ». Συντάσσεται από Επιτροπή. Διευθυντής-Εκδότης: Δι­δασκαλικός Σύλλογος Νομού Ηρακλείου «ΓΟΡΤΥΣ». Ηράκλειον. Σχ. 24X17. Τεύχη No 1 (Μάρτ.-Απρ. 1965) έως No 6-7 (Μάρτ.-Ιούν. 1966). Στον κατάλογο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου υπάρχουν τα στοιχεία: Τεύχη 1 - 10, έτη 1965-1967.
133.   ΚΑΣΤΡΟ
Μηνιαίο Επιστημονικό Περιοδικό. Όργανο του Διδασκαλικού Συλ­λόγου Ηρακλείου «Κνωσσός». Διευθύνεται από Συντακτική Επιτρο­πή. Διευθυντής-Εκδότης: Διδασκαλικός Σύλλογος Νομού Ηρα­κλείου «Κνωσσός».
Σχ. 24,5X17. Τεύχη No 2 - 17 (1965-1966) και τεύχη No 18-20 (1967).
134.   ΔΕΛΤΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Μηνιαίο. Διεύθυνσις Γεωργίας - Τμήμα Γεωργικών Εφαρμογών. Η­ράκλειο.
Βλ. Επετηρίς Ελληνικού Τύπου 1965.
135.   Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
Τριμηνιαίο. Ιερά Μητρόπολις Κισσάμου. Καστέλλι Κισσάμου.
Βλ. Επετηρίς Ελλην. Τύπου 1965.
136.   ΚΝΩΣΣΟΣ
Διμηνιαία έκδοσις. Δελτίον πληροφοριών Νομαρχίας Ηρακλείου.
Σχ. 28X20,5. Τεύχη No 22 (Φεβρ. 1970) έως No 35 (Νοέμ. 1971).
Αν εκδιδόταν κατά κανονικά διμηνιαία διαστήματα, η έκδοση του πρώτου τεύχους πρέπει να τοποθετηθεί μέσα στο Β' εξάμηνο του 1966.
137.  ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Μηνιαΐον Μαθητικόν Περιοδικόν. Εκδίδεται ύπό του σχολικού συνε­ταιρισμοί} τοΰ 12ου Δημοτικού Σχολείου Β' Εκπαιδευτικής Περιφε­ρείας Ηρακλείου.
Υπεύθυνος: Δημοδιδάσκαλος Δοριάκης Εμμανουήλ. Τυπογραφείο Φραγκούλη — Ηράκλειο. Σχ. 24X17, ετος Γ', τεύχος No 11 (Μαρτ. 1968), No 12 (Άπρ. 1968), No 13 (Μάιος 1968). 8/σέλιδο. Τό περιοδικό πιθανότατα άρχισε νά εκδίδεται τό 1966. Δέν γνωρίζω τόν άριθμό των τευχών πού εκδόθηκαν.
138.  ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
Δεκαπενθήμερον περιοδικόν των Μαθητών των Σχολείων Μέσης Εκ­παιδεύσεως. Ηράκλειον.
Τεύχη 7. (Μάρτ. 1968-Ioύv. 1969).
Τα στοιχεία από τον κατάλογο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης 'Ηρακλείου.
139.   ΔΕΛΤΙΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Εκδίδεται υπό της Νομαρχίας Ρεθύμνης και διανέμεται δωρεάν. Ρέθυμνον. Τυπογραφείο I. Σ. Καλαϊτζάκη, Ρέθυμνο. Σχ. 29X21,5. Τεύχη No 1 (Μάιος-Ιούνιος 1968), No 2 (Ιούλ. 1968) και No 3 (Αύγ. 1968).
140.  ΜΗΝΙΑΙΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΗΘΙΟΥ
Εκδιδόμενον υπό της Νομαρχίας Λασηθίου και διανεμόμενον δω­ρεάν. Άγ. Νικόλαος Κρήτης.
Σχ. 43X29. Τεύχος No 1 (Μάιος-Ιούνιος 1968) έως No 4 (Οκτ. 1968). Η έκδοση συνεχίστηκε με τίτλο «ΔΙΚΤΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ» (Βλ. αμέσως πιο κάτω αρ. 137).
141.  ΔΙΚΤΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ
Δελτίον πληροφοριών της Νομαρχίας Λασηθίου. Εκδιδόμενον υπό της Νομαρχίας Λασηθίου. Διανέμεται δωρεάν. Άγ. Νικόλαος Κρήτης. Αποτελεί συνέχεια του προηγουμένου γι' αυτό και το πρώτο τεύχος έχει αριθμό 5.
Σχ. 43X29. No 5 (Νοέμ. 1968) έως No 25 (Ίούλ. - Αΰγ. 1970). Τά τεύχη No 7 ('locv. 1969) έως No 24 ('Ιούν. 1970) έκδόθηκαν σέ σχή­μα 58X43. Τό τεύχος No 25 σέ Σ χ. 27,5X20,5.
142. Ο ΠΛΑΚΙΑΣ
Περιοδικόν Δελτίον επικοινωνίας-πληροφοριών-ενημερώσεως των αποδήμων Σελλιανών Ρεθύμνου Κρήτης του Σωματείου «Ο Κρυονερίτης». Διευθυντής- Υπεύθυνος: Π. Γ. Κουφάκης. Αθήναι. Εκδίδε­ται ανά τρίμηνον.
Σχ. 34X25 No 1 (Αύγ. 1968) έως No 46 (Δεκ. 1979). Τα 4 πρώτα τεύχη πολυγραφημένα και σχ. 33X22. Τα περισσότερα τεύχη 4σέλιδα. Η έκδοση συνεχίζεται.
143.  Η ΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ
Πνευματικό   όργανο  του Συλλόγου «Φιλόπτωχοι Αδελφοί  Άγ. Νικο- λάου Χανίων» (Φιλόπτωχο Συσσίτιο). Χανιά. Τυπογραφείο Σ.Σ. Ξανθουδάκη, Χανιά.
Σχ. 23X16,5. Έτος 11ο. Τεύχη No 42 (Μάρτ.-Απρ. 1978) και No 43 (Αύγ. 1978). Πιθανό έτος εκδόσεως του πρώτου τεύχους το 1968. Δεν γνωρίζω αν συνεχίζεται η έκδοση.
144.  ΔΕΛΤΙΟΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Κέντρον Κοινωνικής Πολιτικής. Ηράκλειον Κρήτης. Τεύχη 4 διπλά. No 1-8 (1968- 1970). Τα στοιχεία από τον κατάλο­γο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου.
145.  Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥ
Υπό της Διευθύνσεως Γεωργίας Νομού Ηρακλείου.
Σχ. 28X21. Τεύχη 102 (1968-1973).
Τα στοιχεία από τον κατάλογο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου.
146.  ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Μηνιαία Περιοδική έκδοσις της Παιδικής Στέγης Ρεθύμνης.
Σχ. 27,5X20. Τεύχος Β' (Φεβρ. 1969).
Δεν γνωρίζω τη διάρκεια της εκδόσεως ούτε τον αριθμό των τευχών πού εκδόθηκαν.
147.  ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ Η ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Δελτίον Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. Ιεράπετρα. Μηνιαίο. Σχ. 24X17. Εκδόθηκαν περί τα 95 τεύχη. Το 1ο εκδόθηκε το 1969 δεν γνωρίζω όμως την ακριβή ημερομηνία εκδόσεως. Το τελευ­ταίο εκδόθηκε τον Ιούνιο του 1979.
148.   ΚΡΗΤΗ '69
Δεκαπενθήμερον περιοδικόν ποικίλης ύλης. Κυκλοφορεί κάθε 1η και 15η εκάστου μηνός. Ιδιοκτήτης: Στ. Κυριακάκης. Διευθυντής συν­τάξεως: Βασ. Ζαχαρόπουλος. Χανιά. Σχ. 24X17. Έτος Α', Αριθ. Φύλλου 1, Τρίτη 25 Νοεμβρίου 1969. Δέν γνωρίζω αν εκδόθηκε άλλο τεύχος.
149.   ΚΥΔΩΝ
Δελτίον Πληροφοριών Νομαρχίας Χανίων. Χανιά.
Σχ. 28X21. Τεύχη 7: No 1 (Αυγ.-Σεπτ. 1970) έως No 7 (Οκτ. 1971).
150.  ΑΡΚΑΔΙ
Δελτίον Πληροφοριών Νομαρχίας Ρεθύμνης. Όργανον επαφής Διοι­κήσεως και Λαού. Νομάρχης Νικόλαος Νικούλης. Διεύθυνσις συντάξεως: Σταύρος Μπεμπής, Νομαρχιακός και Μάρκος Γιουμπάκης, Βι­βλιοθηκάριος. Ρέθυμνον.
Τυπογραφείο «Κρητικής Επιθεωρήσεως» Ρέθυμνον. Διμηνιαίον.
Σχ. 28X21. Εκδόθηκαν 8 τεύχη: No 1 (Σεπτ.-Οκτ. 1970) έως No 8 (Νοέμ.-Δεκ. 1971).
151.   ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ
Περιοδική έκδοσις Iεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Ιδρυτής- Εκδότης: Ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τίτος. Υπεύθυ­νος: Ιωάννης Αντωνοβαρδάκης. Ρέθυμνον Κρήτης. Τετραμηνιαίον. Σχ. 24X17. Τεύχος No 1 (Χριστούγεννα 1970) έως No 28 (Χριστούγεννα 1979). Η έκδοση συνεχίζεται. Μέχρι το τεύχος No 10 (Χριστούγεννα 1973), το περιοδικό τυπώνε­ται στο Ρέθυμνο στο τυπογραφείο I. Σ. Καλαϊτζάκη. Από το τεύ­χος No 11 (Πάσχα 1974) τυπώνεται στην Θεσσαλονίκη με Επιμελητή εκδόσεως τον Θεοχάρη Μ. Προβατάκη και Υπεύθυνο τον Πρεσβύτε­ρο Χαράλαμπο Καμηλάκη.
152.  ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ
Μηνιαίον Μαθητικόν Περιοδικόν Δημοτικών Σχολείων Νομού Ρεθύμνης. 
Υπεύθυνος Συντάξεως: Χ. Μαθιουδάκη διδασκάλισσα. Ρέθυμνο.
Συντάσσεται από Επιτροπή: Γεώργ. Βαρούχας, Νικ. Ορφανός, Κων. Απανωμεριτάκης, Ιωάν. Ξέκαλος, Χρυσή Μαθιουδάκη, Στυλ. Μοτζάκης, Ελένη Δράγαση.
Τυπογραφείο Ι.Σ. Καλαϊτζάκη.
Σχ. 27Χ21. Τεύχη 10: Νο 1 Μάρτιος 1969 έως Νο 10 Μάιος/Ιούνιος 1970.
153.   ΔΕΛΤΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Έκδοσις της Δ)νσεως Γεωργίας Νομού Χανίων.
Τμήμα Γεωργικής Ενημερώσεως. Διανέμεται Δωρεάν.
Σχ. 27,5X20,5. Τεύχος No 94 (Απρ.-Μάϊος 1971).
154.  ΑΜΑΛΘΕΙΑ
Ιστορικόν και Λαογραφικόν περιοδικόν εκδιδόμενον εν Αγ. Νικολάω Κρήτης. Ιδιοκτήτης-Εκδότης: Ιστορική-Λαογραφική Εται­ρεία Ν. Λασηθίου. Υπεύθυνος επί της ύλης: Νικόλαος Ζερβογιάννης. Σχ. 25X17,5. Τεύχος No 1 (Ιούλ.-Αύγ. 1971) έως τεύχος No 41 (Οκτ.-Δεκ. 1979). Η έκδοση συνεχίζεται. Από Ιούλιο 1970 μέχρι Δεκέμβριο 1971 (τεύχη 1-9. Διμηνιαίο. Από Ιανουάριο 1972, Τρι­μηνιαίο.
155.   ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (Χανίων)
Μηνιαίο περιοδικό γραμμάτων και τέχνης. Ιδρυταί-Ιδιοκτήται: Αλέξ. Κ. Δρουδάκης και Γεώργ. Δ. Καψωμένος. Διευθυντής: Γεώργ. Καψωμένος. Διαχειριστής: Αλέξ. Δρουδάκης. Χανιά. Σχ. 23,5X17. Τεύχος No 1 (Οκτ. 1972) έως No 11 - 12 (Αυγ.-Σεπτ. 1973).
156.   ΔΕΛΤΙΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕ­ΚΤΑΡΙΟΣ
Μηνιαίο. Σχ. 28X21. Τεύχος No 1 (Ιούλ. 1973) έως No 75 (Απρ. 1979). Δισέλιδο.
Δεν γνωρίζω αν συνεχίζεται ή έκδοση.
157.   Η ΦΩΝΗ
Ενημερωτικόν ενοριακόν έντυπον, ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου πό­λεως Ρεθύμνης. Εκδότης: Πρωτ. Ιωάννης Πίτερης. Επί της ύλης: Πρεσβ. Εμμ. Παπαδάκης, Ρέθυμνο.
Μηνιαίο. Σχ. 29X20. Τεύχος No 1 (Σεπτ. 1975) έως No 33 (Νοέμ. 1979). Η έκδοση συνεχίζεται. Πολυγραφημένο.
158.    ΚΡΗΤΗ
Παγκρήτιο μηνιαίο περιοδικό. Ιδιοκτησία: Θ. Τωμαράς και Σία. Εκδόται: Χ. Παπαδάκης και Μ. Χουρδάκης. Διευθυντής Συντά­ξεως: Χ. Παπαδάκης. Αθήναι. Έδρα: Ηράκλειο. Τυπώνεται στην Αθήνα. Σχ. 28X21. Τεύχος No 1 (Δεκ. 1973) έως τεύχος No 73 (Νοέμ. 1979). Η έκδοση συνεχίζεται. Από το τεύχος No 38 (Ιαν. 1977), Ιδιοκτή­της και Διευθυντής Συντάξεως ο Μ. Χουρδάκης.
159.   ΠΑΛΜΟΙ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
Έκδοσις-Σύνταξις Εξωραϊστικού Συλλόγου Βλάτους «Νέοι Ορί­ζοντες». Υπεύθυνος ύλης: Μιχαήλ Κουκουράκης. Χανιά. Σχ. 24X16,6. Τεύχη No 1 (1973), No 2 (Οκτ. 1973), No 3 (Ιαν. 1974), No 5 (Νοέμ. 1974), No 5(;) (Δεκ. 1975), No 6 (Μάιος 1975), No 8 (Δεκ. 1976), No 9 (Ιούλ. 1977). Έτος Ε' τεύχη No 7 (Φεβρ. 1978) και No 8 (Φεβρ. 1979).
160.   ΧΑΝΙΑ
Ετήσια έκδοση του Δήμου Xανίων. Xανιά.
Σχ. 28X21. Τεύχη Νο 1 (1973), Νο 2 (1974), Νο 3 (1975), Νο 6 (1976), Νο 7 (1977), Νο 8 (1978), Νο 9 (1979). Η έκδοση συνεχίζεται.  
161.   Ο ΛΟΓΟΣ
Δεκαπενθήμερη ανεξάρτηση έκδοση. Χανιά.
Σχ. 34X22. Τεύχη No 1 (1-6-1975) έως No 12       (15-11-1975). Σχ. 29X21,5. Μηνιαίο. Τεύχη No 13 (Ιαν. 1976) έως No 26-27 (Ιούν.-Ιούλ. 1977). Πολυγραφημένο.
162.    ΚΡΗΤΟΛΟΓΙΑ
Περιοδική επιστημονική έκδοσις. Μελέται αφορώσαι εις την Κρήτην. Εκδίδεται υπό Ελευθερίου Κ. Πλατάκη, Φυσικού, Ηράκλειον Κρή­της. Εξαμηνιαίο.
Σχ. 25X17,5. Τεύχη No 1 (Ιούλ.-Δεκ. 1975) έως No 8 (Ιαν.-Ιούν. 1979). Τυπογραφείο Mαρ. Μ. Πλατάκη, Ηράκλειο. Από το τεύχος No 8 η έδρα τού περιοδικού μεταφέρθηκε στο Βραχάσι Λασηθίου. Η έκδοση συνεχίζεται.
163.    ΔΕΛΤΙΟΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
Εκδίδεται ανά τρίμηνο. Διανέμεται δωρεάν. Χανιά.
Σχ. 28X21. Τεύχη No 1 (Δεκ. 1976) έως No 8 (Δεκ. 1978).
164.   ΚΡΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μηνιαία Παγκρήτια Επιθεώρηση. Εκδότης-Διευθυντής: Μανώλης Δουλγεράκης. Αθήνα. Σχ. 28X21. Τεύχη No 1 (Φεβρ. 1977), No 2 (Αύγ. 1977), No 3 (Σεπτ.-Νοέμ. 1977), No 4 (Δεκ. 1977), No 5 (Άνοιξη 1978), No 6 (Άνοι­ξη 1979). Η έκδοση συνεχίζεται.
165.   ΔΕΛΤΙΟΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Εκδίδεται κάθε τρεις μήνες και διανέμεται δωρεάν. Ρέθυμνο. Σχ. 27,5X21,5. Τεύχη No 1 (Α' τρίμηνο 1977) έως No 9 (Β' εξάμην. 1979). Η έκδοση συνεχίζεται.
166.   ΚΡΗΤΙΚΗ ΖΩΗ
Μηνιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης. Ιδιοκτήτης-Εκδότης: Χρ. Γενιτσαρίδης. Επιμέλεια Εκδόσεως: Θ. Β. Πιερρακέας. Καλλιτεχνική Δ)νσις: Σ. Πολυγένη. Επιμέλεια ύλης: Μ. Φουτάκογλου. Τόπος εκδόσεως: Αθήναι. Έδρα Ηράκλειο Κρήτης.
Σχ. 28X21. Τεύχη No 1 (Νοέμ. 1977) και No 2 - 3 (Δεκ. 1977-Ιαν. 1978).
167.   ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
Μηνιαίο ενημερωτικό, λαογραφικό και λογοτεχνικό περιοδικό. Εκ­δότες: Αντ. Ανυφαντάκης και Πολυξένη Τερεζάκη. Θεσσαλονίκη. Έτος Α' Τεύχη No 3-4 (Σεπτ.-Οκτ. 1977) έως No 11-12 (Νοέμ.-Δεκ. 1978).
168.   ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
Περιοδική έκδοση Ιερατικής Σχολής Κρήτης. Διευθύνεται από Επι­τροπή. Υπεύθυνος: Αντ. Πεζανάκης, θεολόγος καθηγητής, Χανιά. Σχ. 28X21. Τεύχη No 1 (1977) και No 2 (1978).
169.   ΥΔΩΡ ΕΚ ΠΕΤΡΑΣ
Περιοδικό δημοσίευμα που εκδίδεται κάθε εξάμηνο από το Κέντρο Μελέτης Ορθοδόξου Πολιτισμού. Διευθυντής: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ε. Μαρνέλλος. Επιμελητής: Αντώνιος Κυπριωτάκης. 'Αγ. Νικόλαος. Τυπογραφείο. Mαρ. Μ. Πλατάκη, Ηράκλειο. Σχ. 26X18,5. Τεύχη No 1 (Ιαν.-Ιούν. 1978) και No 2 (Ιούλ.-Δεκ. 1978).
170.  ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Μηνιαίο περιοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας καί Αποκορώνου. Χανιά.
Σχ. 25,5X12,5. Τεύχη No 1 (Ιαν. 1979) έως No 4 (Απρ. 1979). Συ­νεχής σελιδαρίθμηση σελ. 32. Δεν γνωρίζω αν συνεχίζεται η έκδοση.
171.   ΧΕΙΡΑΨΙΑ
Περιοδική έκδοσις Χριστιανικής Μαρτυρίας. Εκδότης: Ενορία Αγ. Τριάδος. Ιδρυτής- Υπεύθυνος: Ευάγγελος Παχυγιαννάκης. Άγ. Νικόλαος. Μηνιαίο. Σχ. 26X17,5.
Τεύχος No 1 (Ιαν. 1979) έως No 15 (Μάρτ. 1980). Η έκδοση συνεχίζεται.
Από τον Ιανουάριο του 1980 την έκδοση ανέλαβε το Κέντρο Μελέτης Ορ­θοδόξου Πολιτισμού με τη συνεργασία των Ενοριών Aγ. Νικολάου.
172.    ΚΡΗΤΙΚΗ ΦΛΟΓΑ (KRITIKI FLOGA)
Ενημερωτικόν Δελτίον της Κρητικής Αδελφότητος Νοτιωτέρας Α­φρικής. Επιμέλεια: Ματθαίος Βαϊδομαρκάκης. Επί της ύλης: Παύλος Αντωνάκης. Υπεύθυνος: Η Επιτροπή Συντάξεως. Νότιος 'Α­φρική.
Σχ. 29,5X21,5. Τεύχη No 1 (... 1979) έως No 7 (Ιαν. 1980). Πολυγραφημένα.
173.   ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Περιοδική έκδοση των μαθητών της Β' τάξης του Λυκείου Περάμα­τος Νομού Ρεθύμνης. Συντακτική επιτροπή: Στέλιος Κυριακάκης - Κωστής Σηφάκης - Μανόλης Όθωνας - Ζαφειρένια Λαγουδάκη. Τυ­πογραφείο Γιάννη Φραγκούλη Ηράκλειο.
Σχ. 30X21, τεύχος No 1 (Απρ. 1979), No 2 (Φεβρ. 1980), No 3 (Μάρ­τιος-Απρ. 1980). Ι6σέλιδο. Η έκδοση συνεχίζεται.
174.   ΠΕΡΙΒΟΛΙ
Περιοδική καλλιτεχνική έκδοση της Γκαλερί Σταυρακάκη. Ιδιοκτη­σία-Διεύθυνση- Φροντίδα: Κώστα Σταυρακάκη. Ηράκλειο. Τυπο­γραφείο: Γ. Δετοράκη.
Σχ: 21X17,5. Τεύχη No 1 (Νοέμ. 1979) και No 2 (Ιαν. 1980).


Περιοδικά Νομού Ηρακλείου
(Τόπος εκδόσεως όλων των πιο κάτω περιοδικών φέρεται το Ηράκλειο, με εξαίρεση το Νο 126/38
εκδιδόταν στις Μοίρες Ηρακλείου και το Νο 158/48 που από το τεύχος Νο 8 η έδρα του
μεταφέρθηκε στο Βραχάσι Λασιθίου, ενώ το Νο 12/3 τυπωνόταν στα Χανιά).

Α/Α Γενικού & Τοπικού καταλόγου
Τίτλος Περιοδικού
Αριθ. τευχών & έτος έκδοσης
6/1
ΠΟΙΜΗΝ
1-24 /1902-1903
11/2
ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΣ
1-12 /1906-1907
12/3
ΚΡΗΤΙΚΗ ΗΩΣ
1-24 /1906-1908
18/4
ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΤΟΑ
1- 3 /1907-1911
25/5
ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, τα
1 -24 /1908- 1909
26/6
ΠΟΙΚΙΛΗ ΣΤΟΑ
1-3 /1908
27/7
ΚΡΗΤΙΚΟΝ ΠΑΝΘΕΟΝ
1 /1908
29/8
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ο
1-6 /1909
31/9
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣIΣ
;
32/10
ΠΟΙΜΗΝ
1-210/1911-1914
34/11
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ
1-12/1911-1912
36/12
ΗΜΕΡΟΛΟΠΟΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΠΑΡ­ΝΑΣΣΟΥ
1 /1912
37/13
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΡΗΤΗ
1- 2/1912-1913
39/14
ΓΕΩΡΓΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕ ΜΕ
1-25 /1914-1916
47/15
ΦΩΣ, το
1-96 /1924-1927,
1 -24 /1932-1933,
1 - 14 /1934
52/16
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
1-21 /1926-1928
53/17
ΔΕΑΤΙΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
1 -87 /1926-1941
59/18
ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΗ
1- 6 /1927
60/19
ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ
1 /1928
61/20
ΠΡΟΟΔΟΣ
1-5 /1929
62/21
ΜΗΝΙΑΙΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
1-9/1929
65/22
ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ
1 /1931
69/23
ΠΗΓΑΣΟΣ
1-7 /1932
72/24
ΚΑΣΤΡΟ, το
1-9 /1934-1938
75/25
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΖΩΗ
1 -24 /1935-1937
79/26
ΦΥΛΛΑ ΤΕΧΝΗΣ
1- 4 /1935-1937
80/27
ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
1-24/1936-1938
81/28
ΔΕΛΤΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
1 -17 /1936-1937
84/29
ΕΠΕΤΗΡΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΕΚΠ/ΣΕΩΣ 
1/1937-1938
87/30
ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΝΩΜΟΤΙΑΣ
1/1939
91/31
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ           
1- 5 /1945
92/32
ΕΠΟΧΗ
1 - 5/1945
93/33
ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ             
1 - 2 /1946
96/34
ΟΥΡΑΝΟΣ
1-10/1946
99/35
ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 
1-25 /1947-1973
106/36
ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
1- 8 /1951
108/37
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΙΤΟΣ
1- ;/1952-1978
109/38
ΜΗΝΙΑΙΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                  
1-10/1952
110/39
ΔΕΛΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ
3 /1953-1954
116/40
ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ                                                           
1- 2 /1956-1957
128/41
ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
2/1960
130/42
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣIΣ  
1-180/1962-1978
131/43
ΔΕΛΤΙΟΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ        
1-3 /1963-1974
132/44
ΔΙΑΒΑΤΗΣ, ο
1 - 7 /1965-1966
133/45
ΚΑΣΤΡΟ
1-20 /1965-1967
134/46
ΔΕΛΤΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΗΡ.
;
136/47
ΚΝΩΣΟΣ
1-35 /1966-1971
137/48
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
1-13/1966-1968
138/49
ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
1-7 /1968-1969
144/50
ΔΕΛΤΙΟΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
1-8 /1968-1970
145/51
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥ, ο
1-102/1968-1973
162/52
ΚΡΗΤΟΛΟΓΙΑ
1- 7 /1975-1979
174/53
ΠΕΡΙΒΟΛΙ
1-2/1979-1980

Περιοδικά Νομού Λασιθίου
(Τα πλείστα περιοδικά του Νομού Λασιθίου περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα του Ελ. Πλατάκη, Περιοδικά
και εφημερίδες του Ν. Λασιθίου, περ. Αμάλθεια, τ. 4 (1971), σελ. 19-22, απ’ όπου και οι πληροφορίες).
Α/Α Γενικού & Τοπικού καταλόγου
Τίτλος Περιοδικού
Αριθ. τευχών & έτος έκδοσης
10/1
ΦΥΣΙΣ
2/1905
17/2
ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ
1- 8/1907
28/3
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
1- 8/1909
66/4
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
4/1931
67/5
ΝΤΟΜΙΝΟ
1/1932
82/6
ΔΡΗΡΟΣ
1-45/1937-1941
88/7
ΚΥΜΑ, το
;
89/8
ΔΕΛΤΙΟΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΛΑΣΗΘΙΟΥ
1=63/1942-1944
90/9
ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ
1-8/1944-1945
100/10
ΛΑΣΗΘΙ, το
1-2/1948
114/11
ΛΑΣΗΘΙ
1/1955
120/12
ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΝΕΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΗΘΙΟΥ
1-55/1958-1964
125/13
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
1-19 /1959-1968
140/14
ΜΗΝΙΑΙΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Ν. ΛΑΣΗΘΙΟΥ
1 - 4 /1968
141/15
ΔΙΚΤΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ
5-25 /1968-1970
147/16
ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ Η ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
95; /1969-1979
154/17
ΑΜΑΛΘΕΙΑ
1-40 /1971-1979
169/18
ΥΔΩΡ ΕΚ ΠΕΤΡΑΣ
1-2/1978
171/19
ΧΕΙΡΑΨΙΑ
1-15/1979-1980

Περιοδικά Νομού Ρεθύμνης
Α/Α Γενικού & Τοπικού καταλόγου
Τίτλος Περιοδικού
Αριθ. τευχών & έτος έκδοσης
46/1
ΑΘΗΝΑ                                                                                         
1 - 20 /1923-1924
50/2
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ Ο ΠΥΡΦΟΡΟΣ (Α)
1-355/1925-1941
63/3
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΗΧΩ (Α)
1-9/1930
121/4
ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ, η
4 /1959-1960
122/5
ΔΕΛΤΙON ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
1-87 /1959-1972
& 1-20/1974-1979
124/6
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΗΧΩ (Β)
4 /1960
139/7
ΔΕΑΤΙΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ
1- 3 /1968
146/8
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2/1969
150/9
ΑΡΚΑΔΙ
1-8 /1970-1971
151/10
ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ
1-28 /1970-1979
152/11
ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ
;
157/12
ΦΩΝΗ, η
1-33 /1975- 1979
165/13
ΔΕΑΤΙΟΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
1- 9 /1977-1979
173/14
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ*                                                
1/1979
*Εκδιδόταν στο Πέραμα Μυλοποτάμου και τυπωνόταν στο Ηράκλειο.

Περιοδικά Νομού Χανίων

Α/Α Γενικού & Τοπικού καταλόγου
Τίτλος Περιοδικού
Αριθ. τευχών & έτος έκδοσης
2/1
ΠΑΤΡΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ   
1-19/1900
3/2
ΠΡΟΟΔΟΣ
1-24/1901-1902
4/3
ΕΤΗΣΙΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 1902
1/1902
5/4
ΣΠΙΝΘΗΡ
1-12/1902
7/5
ΝΟΜΙΚΗ
1-12/1903-1904
8/6
ΦΩΣ, το
1-5/1903-1904
9/7
ΦΩΣ, το
1-10/1904-1905
13/8
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ (Α)
1-86/1906-1910
14/9
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ (Β)
1-23/1911
15/10
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ (Γ)
3 /19Ι4
16/11
ΔΕΑΤΙΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣ
1-20/1907-1909
19/12
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚON ΦΩΣ (Α)
1-72/1908-1910
20/13
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚON ΦΩΣ (Β)
1-48/1920-1922
21/14
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚON ΦΩΣ (Γ)
1-48/1924-1926
& 1-24/1926-1927
22/15
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚON ΦΩΣ (Δ)
1-24/1931 & 1-8/1932
23/16
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚON ΦΩΣ (Ε)
1-43/1939-1940
24/17
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚON ΦΩΣ (ΣΤ)
1-41/1959-1962
30/18
ΑΣΠΙΣ
1-63/1910-1912
33/19
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΗΧΩ
;
35/20
ΗΧΩ
4/1911
38/21
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΣ
1/1912
40/22
ΚΡΗΤΙΚΗ ΗΩΣ
1-4/1915
41/23
ΝΕΑΣ ΕΡΕΥΝΗΣ ΕΒΔΟΜ. ΕΙΚΟΝ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
1-32/1916
43/24
ΙΔΕΑ
;
44/25
ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
1-9/1922-1923
45/26
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
1-2/1923
48/27
ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
1-14/1924-1926
49/28
ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
1-6/1924-1925
54/29
ΕΜΠΟΡΙΟΝ, το
1-6/1927
55/30
ΝΕΑ ΖΩΗ
1-123/1927-1933
56/31
ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ
1-2/1927
57/32
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΝ ΔΕΑΤΙΟΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ
1-4/1927-1928
64/33
ΚΡΗΤΙΚΑ
1/1930
70/34
ΜΑΘΗΤΗΣ, ο
1-8/1932-1933
73/35
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
1-31/1934-1936
74/36
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΖΩΗ
1-2/1934
76/37
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΡΗΤΗ
1-19/1935-1939
77/38
ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟ, το
1-6/1935-1936
78/39
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΡΧΕΙΟΝ
1/1935
83/40
ΕΠΕΤΗΡΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟ- ΤΕΧΝΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
1/1937
86/41
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ
1-6/1939
94/42
ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ
1-4/1946 & 1-4/1947
95/43
ΚΡΗΤΙΚΑ ΝΙΑΤΑ
1-25/1945-1947
97/44
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ
1-185/1947-1959
98/45
ΚΡΗΤΙΚΗ ΨΥΧΗ
1-5/1847-1948
101/46
ΜΑΧΗΤΗΣ
1-20/1949-1950
102/47
ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ*
1-247/1949-1979
103/48
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ
1/1950
104/49
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΗΧΩ
1953-1957
105/50
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
1950-1951
107/51
ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΝΕΜΗ
1-4/1952
112/52
ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΝΟΗ
1954-1967
113/53
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
1-5/1954-1955
& 1-4/1955-1956
115/54
ΚΑΜΠΑΝΕΣ
1-4/1956
& 1-5/1956-1957
117/55
ART
1-8/1957
127/56
ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ
1-205/1960=1979
135/57
ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, η
;
143/58
ΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ, η
1-43/1968-1978
148/59
ΚΡΗΤΗ '69
1/1969
149/60
ΚΥΔΩΝ
1-7/1970-1971
153/61
ΔΕΛΤΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
1-94/ ;-1971
155/62
ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
1-12/1972-1973
156/63
ΔΕΛΤΙΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
1-75/1973-1979
159/64
ΠΑΛΜΟΙ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
1973-1979
160/65
ΧΑΝΙΑ
1-9/1973-1979
161/66
ΛΟΓΟΣ, ο
1-27/1975-1977
163/67
ΔΕΛΤΙΟΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
1-8/1976-1978
168/68
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
1-2/1977-1978
170/69
ΜΑΡΤΥΡΙΑ
1-4/1979
* Από τον Απρίλιο 1972 (τχ. No 196) η έδρα του περιοδικού μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Περιοδικά εκτός Κρήτης
Α/Α Γενικού & Τοπικού καταλόγου
Τίτλος Περιοδικού
Αριθ. τευχών & έτος έκδοσης
1/1
ΚΡΗΤΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ
1/1899
42/2
ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ
;/1916-1955
58/3
ΚΡΗΤΗ
1927;-1979
68/4
ΜΥΣΩΝ
1-7/1932-1938
71/5
ΚΡΗΤΙΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΙ
1-9/1933
85/6
ΕΠΕΤΗΡΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
1-4/1938-1941
111/7
ΚΝΩΣΟΣ
1-44/1953-1965
118/8
ΚΡΗΤΙΚΟΣ
1-4/1959
119/9
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ
1968-1959
123/10
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ
1-34/1959-1963
126/11
ΞΑΣΤΕΡΙΑ
1-2/1960 & 1-2/1963
& 1-2/1964 &
1-5/1965 & 1/1973
129/12
ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
1-7/1961-1967
142/13
ΠΛΑΚΙΑΣ, ο
1-46/1968-1979
158/14
ΚΡΗΤΗ
1-73/1973-1979
164/15
ΚΡΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1-6/1977-1979
166/16
ΚΡΗΤΙΚΗ ΖΩΗ
1-3/1977-1978
167/17
ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
1-12/1977-1978
51/18
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ Ο ΠΥΡΦΟΡΟΣ (Β)
1-18/1977-1980
172/19
ΚΡΗΤΙΚΗ ΦΛΟΓΑ (KRITIKH FLOGA)
1-7/1979-1980